1. Avaleht
  2. Sport
  3. Korvpall
  4. MAAVANEM KUTSUB ÜLES! Lääne-Viru maavanem kutsub üles hääletama Haljala korvpalli projekti aasta sündmuseks noorsootöös
MAAVANEM KUTSUB ÜLES! Lääne-Viru maavanem kutsub üles hääletama Haljala korvpalli projekti aasta sündmuseks noorsootöös

MAAVANEM KUTSUB ÜLES! Lääne-Viru maavanem kutsub üles hääletama Haljala korvpalli projekti aasta sündmuseks noorsootöös

Haljala Gümnaasiumi poiste võistkond osalemas Koolide Maailmameistrivõistlustel Korvpallis Prantsusmaal Foto: Greete Toming
Haljala Gümnaasiumi poiste võistkond osalemas Koolide Maailmameistrivõistlustel Korvpallis Prantsusmaal
Foto: Greete Toming

Lääne-Viru maavanem Marko Torm kutsub kõiki üles omasid toetama ja hääletama Haljala korvpalli projekti aasta sündmuseks noorsootöös.

Haljala Gümnaasiumi poiste võistkonna osalemine Koolide Maailmameistrivõistlustel Korvpallis Prantsusmaal, Limogesis tõi väiksele maakoolile võimaluse olla edukalt esindatud maailmameistrivõistlustel ning näidata, et väiksus ei loe tegelikult midagi, kui tahtmine on suur. Võistlus lõi noortele võimaluse näidata oma oskusi, tutvustada kodupaika ning saada kogemusi.

„Mul on siiralt heameel, et koguni kaks suurepärast sündmust maakonnast on sedakorda noorsootöö valdkonnas välja toodud. Erilist heameelt teeb aga just Haljala kooli ponnistus, sest üheskoos ja kibeda eelarve kiuste on korda saadetud midagi erilist. Meie oma maakonna noored tegid ilma Prantsusmaal. Tänan siinkohal kõiki lapsevanemaid, treenereid ja kooli eestvedajaid, et selline ambitsioonikas projekt vabatahtlikkuse alusel aset leidis. Kõik on võimalik koos tehes,“ kommenteeris maavanem Marko Torm. „Olgem aktiivsed ja andkem kindlasti oma hääl maakonna heaks,“ lisas maavanem.

Võistkond tegi MMile pääsemiseks palju tööd – summad kõlasid ulmeliselt. Tänu kooli, vallavalitsuse ning kohalike ettevõtjate toetusele jõuti maakoolina 32 meeskonna seas 22. kohale, kuid alistati siiski näiteks esikümnesse mahtunud Serbia tiimi.

Treener Raivo Tribuntsiovi juhendamisel oli võistlustel osalemine 11-liikmelisele meeskonnale hea võimalus õppida tundma teisi kultuure ja noori teistest riikidest, avardas noorte maailmavaadet, võimaldas luua koostöö- ja sõprussuhteid teistest rahvustest noortega ning andis hea võimaluse keelepraktikaks. Edendati kultuuridevahelist suhtlust ning mõistmist ja austust erinevate rahvuste vahel. 12 noort viisid saadud rahvusvahelise kogemuse edasi oma tutvusringkonnale, võimendades võimalust edaspidisekski erinevate noorte rahvusvaheliseks koostööks.

Haridus- ja Teadusministeeriumi  noorsootöötajate tunnustuskonkursi uue kategooria “Aasta sündmus noorsootöös üheteistkümne sündmuse seas on hääletamisel ka maavalitsuse algatus Ideede laat, mis on maakonnas kõige enam  ja erinevaid koostööpartnereid kaasav  noorteüritus, mis on kujunenud ettevõtlikkuse arendamisel, tehnika- ja tehnoloogiahariduse propageerimisel eestvedajaks.

“Aasta sündmus noorsootöös” võitja selgitatakse välja rahva avaliku hääletuse tulemusena. Hääletada kuni 7. detsembrini, saates oma eelistuse e-maili teel tunnustamine@entk.ee. Kategooria avaliku hääletuse tulemused kinnitab noorsootöötajate tunnustuskomisjon.

Head Uudised GoodNews