1. Avaleht
  2. Sport
  3. Maastikusõidu meistrivõistlused toovad rajale Eesti tipud
Maastikusõidu meistrivõistlused toovad rajale Eesti tipud

Maastikusõidu meistrivõistlused toovad rajale Eesti tipud

Martin Loo.  Foto: Eesti Jalgratturite Liit
Martin Loo.
Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Nädalavahetusel Jõulumäel toimuvatele maastikujalgrattasõidu Eesti meistrivõistlustele on tulemas kogu Eesti paremik.

Võidusõitu korraldav rattaklubi VO2 Specialized CC on ratturitele ette valmistanud põneva raja, mis peaks proovile panema ka meie profiratturid. „Oleme rajale lisanud mitu tehnilist lõiku, et maastikusõidu Eesti meister saaks selguda väärilisel rajal. Eestis on tihtipeale probleem, et maastikusõidu rajad on liiga lihtsad ning siis, kui meie sõitjad kuhugi välisriiki sõitma lähevad, ollakse hädas. Eesti meistrivõistluste rada peab olema tasemel ning omamoodi teenäitaja teistele võistlustele.“ sõnas peakorraldaja Sulev Lipp.

Rajal olevatest tehnilistest lõikudest on võimalik ka mööda põigata, kuid selleks tuleb ratturil läbida pikem distants.

Starti on tulemas ka meie ainuke maastikusõiduproff Martin Loo, kes kindlasti on valmis publikule korraldama ilusa etteaste ja näitama, miks ta kuulub maastikusõidu maailma paremiku. Naiste arvestuses võib peafavoriidiks pidada Maaris Meierit, kellel on samuti suur kogemustepagas maailmatasemel sõitudest.

Nimetatud tipptegijatele on kindlasti tugevat konkurentsi pakkumas peamiselt kodumaal sõitvad Caspar Austa ja Greete Steinburg.

Võistlusnädalavahetuse esimesel päeval on kavas klubidevaheline teatesõit ning teisel päeval selgitatakse individuaalarvestuse meistrid.

Head Uudised GoodNews