1. Avaleht
  2. Sport
  3. Maailmakarika etapi jaoks on Otepää rajad suures osas valmis
Maailmakarika etapi jaoks on Otepää rajad suures osas valmis

Maailmakarika etapi jaoks on Otepää rajad suures osas valmis

Foto: Eesti Suusaliit
Foto: Eesti Suusaliit

Kuu aja pärast, 18. veebruaril asuvad Tehvandi Spordikeskuse staadionil taas starti maailma parimad suusatajad. Aegsasti saabunud lumi ja külmakraadid on lubanud ettevalmistustöödel kulgeda jõudsas tempos ning Otepää MK toimumiseks vajalikud suusarajad on juba heas korras. Lumelisa ootab veel vaid Tehvandi tõus.

SA Tehvandi Spordikeskuse juhatuse liige Alar Arukuusk rääkis, et Otepää Maailmakarika etapi tarvis on valmis 1,3 km ja 1,6 km sprindirajad, mis on kaetud ligi 30 cm kokkupressitud lume kihiga. Kaetud on ka suur staadion ning pikemast 5 km ringist on puudu veel vaid kilomeetrine lõik, mille sisse jääb ka Tehvandi tõus. „Täiendavalt on vaja 3 päeva jagu lumetootmiseks sobilikku külma ilma ning 4-5 päeva selle laiali vedamiseks. Seega nädalane töötsükkel on veel ees,“ lisas Arukuusk. Kokku on Tehvandi 8 lumekahurit sellel talvel teinud juba ligi 3000 töötundi.

Otepää MK peakorraldaja Jaak Mae sõnul on hetkel olukord julgustav. „Loodan, et talv jätkub. Siiamaani on ilm olnud meid soosiv ning ettevalmistused võistluskeskuses on järjepeal,“ kommenteeris Mae. Rahvusvahelise suusaliidu ametlik lumekontroll toimub 10 päeva enne võistlust.

Tehvandi Spordikeskuse rajad ei oota aga MK saabumist jõudeolekus, vaid on igapäevaselt suusasõprade aktiivses kasutuses. Sellel nädalavahetusel toimub seal ka rahvusvaheline FIS Kontinentaal Karikasarja Kahevõistluse Otepää etapp.

Maailmakarika etapp murdmaasuusatamises on Otepääl toimunud seni 13 korral. Tegemist on Eesti suurima talvise tippspordisündmusega, mis jõuab rahvusvahelise telepildi abil kümnete miljonite vaatajateni üle maailma.

Head Uudised GoodNews