1. Avaleht
  2. Sport
  3. Linnasprindi avaetapp lõi rekordeid
Linnasprindi avaetapp lõi rekordeid

Linnasprindi avaetapp lõi rekordeid

27. märtsil Tartu vanalinnas toimunud orienteerumisvõistlus Alma Linnasprint tõi kokku rekordiliselt osavõtjaid – hooaja avaetapil startis Euroopa suurimale linnatingimustes toimuvale paarisorienteerumisvõistluse rajale koguni 198 orienteerujate paari.

Esimesel etapil krooniti põhiklassis meeste arvestuses võitjapaariks Even Toomas ja Sander Linnus. Naiste arvestuses oli parimad Piret Pärnik ja Tea Pärnik. Sellest aastast uuendusena lisandunud segapaaride arvestuses saavutasid kiireima aja Kerstin Uiboupin ja Marek Karm. Lisaks põhiklassile startis rajale ka hulgaliselt innukaid põhikooli- ja gümnaasiumiõpilasi, kelle seast selgitati võitjad nii meeste- kui naiste arvestuses.

Esimesel etapil oli tegemist klassikalise suundorienteerumisega, kus osalejatel tuli läbida kaheksa kontrollpunkti. „Hoolimata visalt saabuvast kevadest oli rada hästi läbitav. Toomemäe nõlvad olid küll omajagu libedad ja mõned punktid veel sügavas lumes, kuid osavõtjate meeleolu oli sellest hoolimata ülev ja kõik jõudsid tervete ning rõõmsatena finišisse,“ sõnas ürituse peakorraldaja Tauri Tilk.

Linnasprint on orienteerumishooaja avaüritus ning kogub aasta aastalt üha enam populaarsust. Tänavu alustas rekordilise osavõtjatearvuga sari 7. hooaega. Linnasprint stardib taas juba maikuus ning lisaks Tartule toimub Linnasprint esmakordselt ka Tallinnas. Kõik huvilised saavad oma orienteerumisoskused taas proovile panna juba 8. mail Tallinnas ja 15. mail Tartus. Alma Linnasprinti korraldab Eesti Maaülikooli Spordiklubi.

Head Uudised GoodNews