1. Avaleht
  2. Sport
  3. LHV Pank jätkab Eesti Jalgpalli Liidu peatoetajana
LHV Pank jätkab Eesti Jalgpalli Liidu peatoetajana

LHV Pank jätkab Eesti Jalgpalli Liidu peatoetajana

Foto: Margus Johanson
Foto: Margus Johanson

LHV Pank ja Eesti Jalgpalli Liit pikendasid täna koostöölepingut, mille järgi toetab LHV Pank Eesti jalgpalli 2019. aasta lõpuni. LHV Pank on sellel ajal Eesti Jalgpalli Liidu peatoetaja ja Eesti rahvuskoondise peatoetaja. Ühtlasi lepiti kokku LHV jalgpallikaardi toetussüsteemi värskendamises.

LHV Pank ja Eesti Jalgpalli Liit (EJL) pikendasid koostööd viie aasta võrra. Leping näeb ette LHV Panga poolse iga-aastase toetuse ning lisatoetuse rahvuskoondise jõudmisel tiitlivõistluste finaalturniirile.

LHV Panga juhatuse esimehe Erki Kilu sõnul on koostöö Eesti Jalgpalli Liiduga olnud pikaaegne ja vastastikku kasulik.

„Eesti pangana elame Eesti spordile ja meie sportlaste saavutustele igati kaasa.
Eesti jalgpall on viimastel aastatel kiiresti arenenud ja jalgpalli populaarsus Eestis kasvab,“ rääkis Erki Kilu täna toimunud toetuslepingu allkirjastamisel.

„Aitame ka omalt poolt nii rahvuskoondise kui ka klubide arengule kaasa ning mul on hea meel, et ka jalgpalliliit näeb meid pikaajalise partnerina ja Eesti rahvuskoondise peatoetajana,“ lisas Kilu.

„Hindan väga kõrgelt meie koostööd, mis põhineb ühisel eesmärgil arendada Eesti kultuuri erinevaid osi – EJL tegutseb jalgpalli- ja LHV panganduskultuuri arendajana. Mõlema tähendus omas sfääris kasvab kiiresti, taoline koostöö võimendab positiivset sõnumit,“ märkis EJLi president Aivar Pohlak.

„Tahan rõhutada varemgi välja käidud mõtet, et pikaajaline koostöö on tänapäeva maailmas väärtus omaette ja väljendab selgelt meie tegutsemisprintsiipe,“ lisas Pohlak.

Ühtlasi teatasid EJL ja LHV täna LHV jalgpallikaardi toetussüsteemi uuendamisest. Muutub põhimõte, mille järgi LHV jalgpallikaardiga tehtud tehingud klubidele ja koondisele toetust koguvad. Enam ei pea kaardikasutajad omalt poolt välja valitud klubile midagi maksma, sest kogu toetussumma annetab LHV Pank.

„Kaardi kasutaja toetab oma lemmikklubi edaspidi sellega, et kasutab kaarti ostude tegemisel. LHV toetab tema valitud klubi või rahvuskoondist 10 sendiga iga ostu kohta,“ tutvustas Erki Kilu.

Toetada saab enamikke Eesti klubisid alates kõrgliigast kuni madalamate liigadeni, sealhulgas naiste ja noorte klubisid.

Kilu avaldas lootust, et uus süsteem annab hoogu LHV jalgpallikaardi kasutamisele kõikide jalgpalliklubide toetajate poolt. Hetkel osaleb toetusprogrammis üle 700 jalgpallifänni. LHV Pank on olnud Eesti Jalgpalli Liidu peatoetaja alates 2010. aastast ning toetab spordiala nii rahvuskoondise, noortejalgpalli kui ka kohaliku liiga tasandil.

Head Uudised GoodNews