1. Avaleht
  2. Sport
  3. MIKS MA TANTSIN? Lenel Karu jaoks on tants nagu hapnik
MIKS MA TANTSIN? Lenel Karu jaoks on tants nagu hapnik

MIKS MA TANTSIN? Lenel Karu jaoks on tants nagu hapnik

JJ-Street tantsukoolis on oma südame tantsimisele andnud sajad noored üle kogu Eesti, kelle jaoks on tänavatants toonud ellu juurde väga palju positiivsust. Artiklite seerias “Miks ma tantsin?” räägivad oma tantsutee avastamisest JJ-Street tantsukooli noored ja treenerid.

Esimesena jutustab oma loo 29-aastane Lenel Karu, kes on tantsinud 13 aastat. Ta liitus 2007. aasta sügisel JJ-Street tantsukooliga Tartu stuudios ning selle ajaga on aktiivsest noorest sirgunud särav ja energiline treener.

Tantsukool kui pere

Lenel ütleb, et on jäänud JJ-Street tantsukooli, sest seal väärtustatakse inimesi. “Ma ei tunne ennast siin lihtsalt tantsija või treenerina. See koht õpetab mulle iga päev midagi uut ja arenen kogu aeg edasi. JJ-Street tantsukoolis rõhutatakse kvaliteeti ning tantsuoskused või -teadmised on pärit originaalsetest allikatest. Olen siin õppinud püüdlema parimate tulemuste poole. JJ-Streedis tuleb näha vaeva ja see õpetab noortele töökust. Samal ajal saab ilma kogemusteta kaasa lüüa suurtes ettevõtmistes, kuhu muidu nii noor inimene ei pääsekski. JJ-Street tantsukooli keskkond on turvaline ja meeskond ühtehoidev, minu jaoks nagu pere,” ütleb Lenel.

JJ-Street tantsukoolis rõhutatakse kvaliteeti ning tantsuoskused või -teadmised on pärit originaalsetest allikatest. Olen siin õppinud püüdlema parimate tulemuste poole.

Tantsuni viisid iseenda otsingud

Enne tantsuga alustamist kuulas Lenel hiphopmuusikat ning kuulis ühelt tuttavalt JJ-Street tantsukooli kohta. Ta tõdeb, et sel hetkel tema elus polnud veel ühtki valdkonda, milles ta oleks olnud hea ning ta alles otsis iseennast. “Esimeses trennis nägin oma praegust treenerit Joel Juhti, kes oli nii energiline ja rõõmus, et see lõi mind pahviks. Mulle meeldis, mida ma nägin ja tahtsin tagasi tulla,” räägib ta oma tantsutee algusest.

Tants muutis ta õnnelikumaks inimeseks, kui raske mujal parasjagu ka ei olnud. “Tantsimine õpetas mulle enda emotsioone väljendama hoopis tervemal ja ilusamal viisil, õpetas seadma eesmärke ja õpetas mind julgelt unistama. Minu füüsis ja intellekt hakkasid arenema ning õppisin lõpuks oma suurt hulka energiat positiivsel viisil ära kasutama,” räägib ta. “Tantsimine on andnud mulle usu iseendasse ja soovi oma unistuste poole püüelda. Olen leidnud turvalise keskkonna, kus saan areneda, õppida oma vigadest ja kasvada paremaks inimeseks. Olen saanud endale tantsukoolist treeneri ja teejuhi, parimad sõbrad ja mulle väga kallid noored inimesed, kellega igapäevaselt tegelen.”

Tantsimine õpetas mulle enda emotsioone väljendama hoopis tervemal ja ilusamal viisil, õpetas seadma eesmärke ja õpetas mind julgelt unistama.

Leneli sõnul on tants tema jaoks nagu hapnik. Ta tantsib iga päev ja see on tema viis kõik teised mõtted kõrvale jätta. Ta tõdeb, et tants pole tema jaoks üksnes tegevus või hobi, vaid sellest on kujunenud tema elustiil ning kõik tema elus on ümber selle põimunud. Ta ütleb, et see annab talle ühtlasi ka võimaluse midagi maailma jaoks tagasi anda – aidata, õpetada ja juhendada noori, et neist kasvaksid tervemad ja tublimad inimesed.

Lenel toob välja 4 põhjust tantsuga tegelemiseks:

  • Tantsimine annab võimaluse oma tundeid ja mõtteid vabalt väljendada
  • Tantsimine muudab inimesed ilusamaks, parandab nende rühti, füüsist ja välimust
  • Tantsimine muudab inimese enesekindlamaks ning julgemaks, murrab rutiini ja paneb proovile
  • Tantsimine rikastab elu uute inimestega, reisimisega ja põnevate kogemustega

Lenel Karu treeningutega saab liituda järgmistes linnades ja gruppides:

  • Elva Hip-Hop A (12+ vanus)
  • Elva Urban Kids (7-12.a vanus)
  • Elva Hip-Hop 18+
  • Tartu Hip-Hop 18+
  • Tartu Locking A (kõik vanused)
  • Räpina Hip-Hop A (kõik vanused)
Head Uudised GoodNews