1. Avaleht
  2. Sport
  3. Legendaarne Kekkose rada ootab taas jooksjaid
Legendaarne Kekkose rada ootab taas jooksjaid

Legendaarne Kekkose rada ootab taas jooksjaid

Otepää Jooksutuur

Järjekorras juba 4. Kekkoneni jooks toimub juba sellel laupäeval 3. juunil Otepää lähistel – Käärikul. 15 km pikkusel rajale on oodatud nii jooksjad kui loodusnautlejad. Osaleda saab nii ajavõtuga võistlusel kui ka lihtsalt rahvajooksu raames matkata või kepikõndi harrastada.

Kekkose jooksu korraldaja Margus Mäll MTÜ Otepää Üritustest ütles, et  rajal võtavad teiste nimekamatest mõõtu noor suusaäss Andreas Veerpalu ja Eesti üks tippjooksjatest Rauno Laumets, naistest on favoriidiks Egle Villik.

„Jooksu rada on Otepääle omaselt rohkete tõusudega. Rada pakub kauneid loodusvaateid ning seega mõnus ka rahulikus tempos loodusnautlejatele. Veebilehe marathon100.com andmeil on Otepää jooksutuuri raames korraldatav Kekkose jooks saanud Eesti väikeste jooksude kategoorias väga kõrged hinnangud,“ täpsustas Margus Mäll. „Kutsun üles kõiki spordihuvilisi osalema, rahulikuma tempo armastajad saavad proovida kepikõndi või rahvajooksu. Garanteerime mõnusa spordielamuse ning väga hea teeninduse“

4. Kekkose jooksule või kepikõnnile ja rahvajooksule saab ennast registreerida 2. juuni õhtuni või 3.juuni hommikul kohapeal.

Kekkose rada on oma nime saanud Soome presidendi Urho Kaleva Kekkoneni järgi, kes külastas 1964. aasta märtsikuus toimunud legendaarse Eesti visiidi ajal ka Käärikut. President matkas tol korral 17kilomeetrisel suusarajal ning veetis õhtu Kääriku Spordibaasis.

Head Uudised GoodNews