1. Avaleht
  2. Sport
  3. Laupäeval toimub Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel
Laupäeval toimub Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel

Laupäeval toimub Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel

Foto: Madis Juuram

Talvepealinnas Otepääl toimub 10.veebruaril juba kolmandat korda Pühajärve matkamaraton tõukekelgudel.

Kümnekilomeetrisel jäärajal saavad ennast proovile panna kõik – nii need, kes poodiumikohta ihkavad, kui ka need, kes medaleid taga ei aja. Kellel isiklik tõukekelk puudub, saab selle osta või eelregistreerudes laenutada Loodusturism.ee matkakorralduselt.

Kell 10.00 algab esimene start, kuhu on osalema oodatud nii poodiumikohtadele soovijad kui ka rahvamatkajad kellele see kellaaeg on sobivam.  Kell 12.00 toimub tõukekelgusõit ainult osalejamedalitele ehk siis poodiumikohti ei selgitata, kus tõukekelgusõit on mõeldud kõigile rahvamatkajaile.

Kõikide algusaegade järgselt viiakse võistluskeskuses läbi ka lastesõitusid. Matkamaratoni lõppedes saavad osalejad sooja jooki ja suppi. Kohapeal saab end soojana hoida lõkke ääres ja tantsutempos mängiva muusika saatel. Matkamaratonil fikseeritakse aeg ja arvestust peetakse kell 10 algaval distantsil, kus on esindatud kõik rahvaürituste vanusegrupid. Start ja finiš on Pühajärve supelrannas.

Tõukelguga liikumine on jõukohane kõigile – nii noortele kui ka suurtele ning on väga heaks vahendiks tervisespordi tegemisel.

Peakorraldaja Imre Arro ütles, et kui uisujää on nagu tuul surfaritel – taevas annab ja võtab, siis tõukekelgutamiseks ei pea jää sedavõrd sile ega tasane õnneks olema. “Matkamaratonil loob iga osaleja oma matka ise – kiire või aeglasema, omaette või seltskonnas, sportliku või vaatleva. Tavapärasest matkakorraldusest erineb matkamaraton selle tõttu, et kogunemistel ei toimu looduse giidimist ega liikumisel grupi juhtimist,“ rääkis Imre Arro.

Pühajärvele on Loodusturism OÜ hankinud vastavad load lumelükkamiseks. Tänu sellele saab toimumispäevaks tagada looduse loal lumest lükatud jääraja ning hoida talvemõnusid stabiilsemalt töös.

Iganädalaselt korraldab Loodusturism OÜ Pühajärve jääl või lumeradadel loodusmatkasid jm. talviseid aktiivseid tegevusi tõukekelkudel, matkauiskudel, soo- ja lumeräätsadel ning matkasuuskadel.

Matkamaratoni tõukekelkudel korraldab Loodusturism OÜ koostöös Otepää vallaga. Peakorraldaja on Imre Arro. Toetab Otepää vald, Loodusturism.ee matkakorraldus ja Tõukespordiklubi KICK Auhinnad on välja pannud Loodusturism OÜ matkakorraldus ja mitmed Otepää turismipiirkonnas tegutsevad ettevõtted.

Vaata eelmise aasta videot matkamaratonist!

Head Uudised GoodNews