1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kultuuriministeerium toetab Tallinnas WTA tenniseturniiri korraldamist 150 000 euroga
Kultuuriministeerium toetab Tallinnas WTA tenniseturniiri korraldamist 150 000 euroga

Kultuuriministeerium toetab Tallinnas WTA tenniseturniiri korraldamist 150 000 euroga

Kultuuriministeerium eraldab Eesti Tennise Liidule WTA naiste tenniseturniiri Tallinn Open korraldamiseks 150 000 eurot.

Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tarvi Pürn märkis, et turniiri korraldamine on Eestile väärikas väljakutse ning ainulaadne võimalus. „Eestlased on end tõestanud suurepäraste spordiürituste korraldajatena – heal tasemel sporditaristu ning professionaalne töö- ja taustajõud loovad väga head eeldused kõrgel tasemel WTA turniiri korraldamiseks. Spordimaailma huviorbiiti oleme sattunud ka tänu meie silmapaistvatele ja maailma paremiku seas võistlevatele tennisetippudele,“ rääkis ta.

„Lisaks sportlikele eesmärkidele on WTA turniiri Tallinnas korraldamisel oluline mõju meie majandusele ning jätkusuutliku tipptennise arendamisele. Võistlust saabuvad jälgima tennisefännid naaberriikidest ja kaugemalt, kes loovad täiendavat maksutulu ning aitavad tutvustada Eestit kui sihtriiki. Tennisemaailma tippsportlaste koduväljakul nägemine annab aga kindlasti erakordse elamuse nii pealtvaatajale kui ka noortele tennisistidele,“ lisas Pürn.

  • WTA 250 Tallinn Open rahvusvaheline turniir toimub 24. septembrist 2. oktoobrini.
Head Uudised GoodNews