1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kuidas valida välja parimad internetikasiinod?
Kuidas valida välja parimad internetikasiinod?

Kuidas valida välja parimad internetikasiinod?

Inimesed on omavahel kihla vedanud ja õnnemänge mänginud juba sajandeid. Viimase aastakümnega on aga lisaks maapealsetele kasiinodele märkimisväärselt tõusnud ka internetikasiinode osakaal. Seda näitab ka Eestis pidevalt kasvav netikasiinode teenuspakkujate ja reklaamide arv. Miks aga on netikasiinode arv hüppeliselt tõusnud? Esiteks pakuvad veebikasiinod võimalust mängida oma lemmikmänge kodust lahkumata ja teiseks on teenusepakkujate jaoks halduskulud oluliselt madalamad, kui maapealsetes kasiinodes. Eesti tegutseb hetkel üle 19 veebikasiino. Kuidas aga otsustada, milline neist välja valida?

Alustuseks peaksid endale selgeks tegema, mis eesmärgiga soovid endale kasiinosse kontot luua. Kas soovid keerutada slotiaparaate, mängida live kasiinomänge nagu näiteks ruletti või blackjacki või hoopis pokkerit? Kui see on selgeks tehtud, siis tuleks kasiinode kohta hakata tegema veidi taustauuringut. Eesti mängijatele meeldib otsida erinevaid online kasiinosid kõïge usaldusväärsemalt lehelt, milleks on gambleguardian.com. Esimene asi mida kasiino puhul uurida tuleks, on selle usaldusväärsus. Kui kaua on see kasiino tegutsenud? Mida pikem on tegutsemisaeg ja mida rohkem on kasutajaid, seda usaldusväärsem on kasiino.

Seejärel tuleks uurida klienditoe efektsiivsust ja abivalmisust. Klienditugi peaks olema kiire ja professionaalne. Paraku on osades netikasiinodes ette tulnud momente, kus kliente ignoreeritakse, jäetakse teadmatusse ning isegi sulgetakse kontosid. Viimasel ajal on järjest rohkem tõstatama hakatud ka hasartmängu sõltuvuse teemat.  Helsinkitimes kirjutab, et Soomes on vähemalt 124 000 inimest, kellel on hasartmängu probleemid. Seetõttu on ka Eesti kasiinod hakanud sellele probleemile suuremat tähelepanu pöörama. Professionaalses veebikasiinos peab olema tiim, kes hoiab inimestel silma peal, et kaotused liiga suureks ei läheks ning klienditoe ülesanne on sellistel juhtudel inimestega kontakteeruda ja vajadusel ka konto ajutiselt sulgeda. Samuti on väga oluline sisse ja väljamaksete kiirus. Tänapäeval peaksid enamus kasiinod sissemaksed teostama koheselt ja väljamaksed ei tohiks aega võtta üle 3 päeva.

Kui ülaltoodud parameetrite põhjal on usaldusväärsed mängukohad välja valitud, siis tuleb uurima hakata visuaalset ja tehnilist poolt. Esiteks lehekülje välimus. Kas leht näeb arusaadav välja ja kas lehel on lihtne navigeerida? Oluline oleks, et kõik soovitud punktid leiaks ilma vaevata üles ja et lehed laeksid kiiresti ära. 2018. aastal avaldatud statistikaameti uuringu põhjal kasutab Eestis nutitelefone 1.05 miljonit inimest ehk 82% kogu Eesti populatsioonist. Netikasiinode jaoks tähendab see seda, et toodet peab olema mugav ja kiire ka kasutada ka telefonides.

Kuna kõik kasiinod üritavad kliente meelitada suurepäraste tervitusboonustega, siis tasub nendest pakkumistest maksimum välja pigistada. Paraku on enamasti pakkumiste taga alati ka konks. Väga oluline on läbi lugeda reeglid ja tingimused, sest tihtipeale pakuvad kasiinod esimese sissemaksega 100% sissemakseboonust, 100 € – 400 €, kuid seda raha ei saa enne välja võtta, kui see on läbi mängitud 25 – 40 korda. 25 korda läbi mängida ei ole vähe, kuid seda on oluliselt vähem kui 40 korda. Viimasel ajal on hakatud uutele klientidele jagama tasuta keerutusi ilma sissemakseta. See on pakkumine, mida tasub alati võtta, sest riskifaktor on null.

Kokkuvõttes on kõik litsentsiga kasiinos Eestis mängimiseks turvalised, sest vastasel juhul ei lubataks neil siin tegutseda. Valiku langetamisel tuleks lähtuda kasutajasõbralikkusest, klienditoest ja boonuspakkumistest. Kindlasti võib kontot omada ka mitmes erinevas kasiinos ja kordamööda boonuseid ja eripakkumisi kasutada. Kindlasti tuleb meeles pidada seda, et hasartmäng ei ole sobilik viis rahaliste probleemide lahendamiseks ja kunagi ei tohiks mängu panna rohkem, kui oled valmis kaotama.

Head Uudised GoodNews