1. Avaleht
  2. Sport
  3. Korvpalliklubi Pärnu sai võidu, mida vajas
Korvpalliklubi Pärnu sai võidu, mida vajas

Korvpalliklubi Pärnu sai võidu, mida vajas

logo1Korvpalliklubi Pärnu ja Valga/Maks & Moorits pidasid Alexela Korvpalli Meistriliigas maha põneva mängu, kust väljus võitaja kodumeeskond 82:78.

Kohtumist alustas paremini Valga, kes sai kahest kiirest korvist algedu. Mida minut edasi, seda enam sai oma hoo üles ka KK Pärnu, kes tegi veerandaja teises pooles 13:1 vahespurdi, juhtides esimese veerandi järel 23:10. Ka teisel kümnendil jätkus mäng kodumeeskonna vedamisel. Ka Valga oli oma esimese veerandaja kohmetusest üle saanud, vähendades mitmelgi korral vahet 4-punktiliseks. Siiski ei andnud Pärnu alla, vaid juhiti poolaja järel 42:34.

Teisel poolajal kohtumine võrdsustus. Valga/Maks & Moorits muutus aina aktiivsemaks, jõudes kolmandal veerandajal viigini. Enne otsustavat kümmet minutit oli siiski peal pärnakad 61:59. Viimasel veerandil oli Valga pidevalt KK Pärnu kannul, kuid viigist enamaks ei olnud Valga võimeline. Pärnu hoidis juhtohjasid kindlalt enda käes, võites kohtumise 82:78.

KK Pärnu mänedžer Mait Käbin ei olnud võidu järel kiitustega kitsi: „Kiidaks meie juhendajat Heiko Rannulat. Valmistusime selleks mänguks korralikult, treener Rannula treenis kogu meeskonda just kaitsele rõhku pannes, üritades neid sellega võita. Mäng täna näitas, et sellest oli täna väga palju abi, kuid lõpp läks siiski põnevaks. Tegime kaitses lubamatuid eksimusi, mis tõid Valga tagasi mängu, et müts maha nende ees.“ Eriti tegi talle head meelt Leppiku tegutsemine: „Silver Leppiku tegutsemine kaitses, kes oskab näha see näeb, mis ta on oma võitlusvaimu ja kaitsega meile juurde andnud. Meie Leedu ost on end igati ära tasunud, 20 punkti ja kindlad vabavisked lõpuminutitel. Meie tugitalad tegid täna omad ära ja see meid kodusaalis täna päästis.“

Pärnakate poolelt olid resultatiivsemad Renato Lindmets, Ronaldas Rutkauskas ja Sandis Silavs, kes viskasid vastavalt 21, 20 ja 14 punkti. Lindmets korjas lauast lisaks 10 palli, tehes kaksikduubli. Valga poolelt tõi Jurijs Aleksejevs 19, Reinis Strupovics 18, Edgars Krumins 15 ning Kristjan Evart 13 punkti.

 

Head Uudised GoodNews