1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. KORVPALL I Eesti korvpallikoondise triumf Serbia üle taas ekraanil
KORVPALL I Eesti korvpallikoondise triumf Serbia üle taas ekraanil

KORVPALL I Eesti korvpallikoondise triumf Serbia üle taas ekraanil

Raske uskuda, aga Eesti korvpallurid said jagu ühest maailma tugevaimast meeskonnast – Serbia rahvuskoondisest. See juhtus korvpalli MM-valikturniiril 2019. aasta veebruaris. Seda dramaatilist mängu näeme taas 1. mail kell 21.30 kanalis TV3 Sport ja veebiplatvormil go3.tv. Ülekannet kommenteerivad otse-eetris Kalev Kruus, Gert Kullamäe ja ise platsil olnud Kristian Kullamäe.

Raudse kaitsemänguga esinenud eestlased napsasid võidu 71:70 hoolimata sellest, et Aleksandar “Saša” Đorđevići juhitud vastased juhtisid kolme veerandi järel 5 punktiga.

Võit oli seda ootamatum, et Eesti koondis oli sunnitud mängima oma ründeliidri, endise Kaunas Žalgirise ääremängija Siim-Sander Veneta.. Mitmed Euroliiga korvpallurid ei osalenud üldse 2019. a MM-valikturniiril. Vene tegi siiski kaasa neli mängu ja viskas keskmiselt 15,5 punkti.

Serbia tiimis polnud samal ajal tippmängijatest puudust. Üks neist oli legendaarne Miloš Teodosič. Ta kogus 16 punkti ja 10 resultatiivset söötu, aga ei suutnud oma meekonda päästa.

Eestlased neutraliseerisid ka NBA ja tuntud Euroopa klubide kogemusega Miroslav Raduljica , kes suutis visata vaid 8 punkti. Täpse käe poolest tuntud Marko Simonovičil ei lastud visata ühtegi punkti.

Serbia meeskonnas oli veel tuntud nägusid – Malaga Unicaja tagamängija Dragan Milosavljevič, endised Vilniuse Rytase mängijad Stevan Jelovac ja Milenko Tepič. Milenko Tepič and Stefan Birčevič on pikaaegsed Serbia rahvuskoondise liikmed.

Eesti meeskonna resultatiivseimad olid 18 punktiga Kristjan Kitsing ja Kristian Kullamäe. Viimane on legendaarse Eesti koondise liikme ja Kaunase Žalgirise snaipri Gert Kullamäe poeg.

Eesti meeskonnal oli ainult 9 pallikaotust samal ajal kui serblastel oli neid 16. Samas tegid eestlased 10 vaheltlõiget, kuid vastased vaid 4.

Eesti koondis oli 2019 MM-valikturniiril L grupis väga tugevate vastastega nagu Kreeka, Serbia, Saksamaa, Iisrael ja Gruusia. Eesti sai 12 mängust 4 võitu.

TV3 Sport jätkab spordialadele pühendatud temaatiliste päevadega. Esmaspäevad on pühendatud ajaloolistele KHL-i mängudele, teisipäev ja kolmapäev eksklusiivsetele jalgpallimatšidele ning neljapäev ja reede parimatele korvpallikohtumistele korvpalli Euroliigast ja NBA-st. Nädalavahetustel näidatakse kõige meeldejäävamaid finaalmänge.

Head Uudised GoodNews