1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. KING OF KINGS! Treener Kevin Renno hinnangul said tema õpilasele Andra Ahole saatuslikuks vale pikkusega raundid
KING OF KINGS! Treener Kevin Renno hinnangul said tema õpilasele Andra Ahole saatuslikuks vale pikkusega raundid

KING OF KINGS! Treener Kevin Renno hinnangul said tema õpilasele Andra Ahole saatuslikuks vale pikkusega raundid

IMG_7785
Kevin Renno ja Andra Aho peale King of Kings matše Saku Suurhallis

Laupäevasel King of Kingsi turniiril elas meie amatsooni Andra Aho tegemistele kaasa tohutu hulk fänne, kuid lisaks lähedastele oli tema pärast eriti mures ja elas kaasa treener Kevin Renno. GoodNews uuris temalt, kuidas kulges matš treeneri pilguga vaadatuna.

Kevin, kuidas Sinu arvates Andral läks?

Andra küll kaotas, kuid ei saa öelda, et tal kehvasti läks. Ta oli väga tubli, aga see õhtu polnud lihtsalt tema õhtu.

Mis jäi tal võiduks puudu ja mida oleks võinud teisiti teha?

Võidust jäi puudu tahe võita… ja kardan, et seda tahet mõjutas suur kaalulangetus enne võistlusi, mis tuli Andral esmaskordselt läbi teha ja see “pisisasi”, et raundid pidid kestma 2 minutit, aga kestsid hoopis 3 minutit nagu meestel. See oli kahjuks selline apsakas korraldajatelt, mida ma ei oleks osanud oodata. Esimene raund oli Andrale juba väga raske ja me olime valmistunud võistlema 2-minutiliste raundidega ja kui matši ajal avastad, et raundid on hoopis 3 minutit, siis on väga raske ennast ümber kalibreerida.

IMG_7707
Foto: Christo Neerme

Judyta oli tõsine vastane — kas teadsite seda ennemgi?

Jah Judyta oli raske vastane, seda juba tema vanuse poolest. Judyta oli 29-aastane, aga Andra kõigest 20 ja seda oli näha ka ringis, kellel on täiskasvanu jõud taga ja kes on alles noor tüdruk. Kuid Andra on võitnud Judytast palju raskemaid ja kogenumaid vastaseid, ja oleks võitnud ka teda, aga sellel õhtul läks lihtsalt kõik nihu ja seetõttu polnud Andra võistlusringis ka päris tema ise.

IMG_7273

Mis oli Sinu hinnangul tema tugevuseks?

Judyta ainus eelis Andra ees oligi füüsiline jõud! Tehnika ja kiiruse poolest oli Andra temast igas elemendis üle, kuid kahjuks tahtis sellel õhtul Judyta rohkem võita kui Andra

Miks läks Sinu arvates käiku ekstraraund, oli see Andrale hea või halb?

Extra round läks käiku, kuna 3 raundi järel oli kohtunike arvates seis viigis ja siis tuligi lisaraund, mis otsustab kõik. Kuid ekstraraundiks oli Andra juba nii väsinud ja vaimselt löödud 3- minutiliste raundide pärast ja ma nägin ta silmist, et tal oli juba tulemusest ükskõik…

IMG_7580

Mida õppisite sellest matšist? Ja kuidas sa hindad teisi meie võitejate matše — mis oli ilus ja mis võinuks teisiti minna?

Mina treenerina õppisin sellest matšist palju ja olen juba teinud sellest omad järeldused ja muudatused Andra treeningprogrammis.

IMG_7745

IMG_7762IMG_7719

Eurosporti jõudsid eestlaste matšid, kes kõik esinesid suurepäraselt ja näitasid, milleks nad maailmatasemel võitlusspordis võimelised on. Roman Zõbin nokauteeris oma vastase juba 1. raundis. Edvin Erik Kibus näitas, kui suur on tema süda ja võitlejahing, taastudes väga raskest avaraundist ja võideldes tugevalt ja enesekindlalt lõpuni! Ja loomulikult õhtu täht oli Maxim Vorovski, kes näitas, millest ta tehtud on, ja usun, et ta tõi tuhandetele pealtvaatajatele kananaha ihule nagu minule endalegi.

See oli suurepärane õhtu Eesti võitlusspordile ja seda nägid miljonid inimesed!

Minu poolt veel suured õnnitlused kõigile osalejatele!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews