1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kergejõustikuliit korraldab rahvusvahelise konverentsi
Kergejõustikuliit korraldab rahvusvahelise konverentsi

Kergejõustikuliit korraldab rahvusvahelise konverentsi

Eesti Kergejõustikuliit korraldab 30.-31. jaanuaril Tallinnas rahvusvahelise mitmevõistluse konverentsi „Sportliku pikaealisuse saladus on…“, mis kuulub Euroopa Kergejõustikuliidu tipptreenerite konverentside sarja. Konverentsi esinejate seas on nii välis- kui ka kodumaiseid erinevate alade tippspetsialiste.

Ettekannetega esinevad Eesti tuntuim ja tunnustatuim teatri-ja filmilavastaja Elmo Nüganen, mitme Läti rekordi omanik, Stanislavs Olijarsi, Aiga Grabuste ja Liga Klavina treener Ludmila Olijare ja viitel olümpiamängudel osalenud olümpiapronks Aleksander Tammert. Konverentsi teisel päeval juhendavad Olijare ja Tammert ning Läti sportvõimlemise treener Bronislav Konstantinovičs Audentese Spordihoones näidistreeninguid.

Konverentsi moderaator ja idee autor Jaanus Kriisk ütles, et kaasajal on tee tippsporti muutunud väga pikaks: „See nõuab sportlaselt lisaks looduse poolt kaasa antud andele ka suuri teadmisi, mida on kõige efektiivsem ammutada inimestelt, kes selle tee on juba läbinud.“ Ta lisas, et konverentsil käsitletakse mitmeid vajalikke teemasid ning tõi välja kaks olulisimat: „Lapsevanema rollist tippsportlase karjääris on seni vähe räägitud, me püüame seda tühimikku täita. Samuti vaatleme sportlast kui artisti – mida on sportlasele ja treenerile õpetada kultuurivaldkonna professionaalil.“

„Konverentsile oodatakse peale kergejõustiklaste ja kergejõustikutreenerite ka teiste spordialade esindajaid, kuna räägitakse tippspordist laiemalt, mitte ainult mitmevõistluse ja kergejõustikuga seonduvalt,“ rõhutas Kriisk.

Konverents on kolmas Eesti Kergejõustikuliidu poolt korraldatavate kümnevõistluse seminaride sarjas. Lisaks on korraldatud ka kaks Euroopa Kergejõustikuliidu tipptreenerite konverentside sarja kettaheite konverentsi. Vahetult pärast konverentsi, 1.-2. veebruaril toimub Tallinnas Lasnamäe Kergejõustikuhallis Rahvusvaheline mitmevõistlus. 2011. aastal püstitas Ashton Eaton samal võistlusel seitsmevõistluse maailmarekordi.

Head Uudised GoodNews