1. Avaleht
  2. Sport
  3. Käsipalli EM-il pärjati Eesti neiu parima väravaküti auhinnaga
Käsipalli EM-il pärjati Eesti neiu parima väravaküti auhinnaga

Käsipalli EM-il pärjati Eesti neiu parima väravaküti auhinnaga

Kuni 16-aastaste EM-il 45 väravat visanud Polina Gorbatšjova lahkub Göteborgist kauni auhinnaga
Foto: Eesti Käsipalliliit

Göteborgis lõppenud kuni 16-aastaste neidude Euroopa lahtised meistrivõistlused käsipallis tõid Eesti koondisele küll 18. koha 20 võistkonna seas, kuid individuaalsete auhindade jagamisel oli meie neidudelgi roll mängida. Nimelt pärjati Polina Gorbatšjova põhiturniiri parima väravaküti auhinnaga!

EM-il kaheksa mänguga 45 väravat visanud 15-aastane SK Reval-Spordi pallur oli enamikes kohtumistes Eesti resultatiivseim, kuid säras eriliselt ainsaks jäänud võidumängus Aserbaidžaani üle, kus tabas koguni 15 korda. Napilt jäi Gorbatšjova ilma kogu turniiri parima snaipri tiitlist, sest finaalis viskas üleplatsineiuna 14 väravat Johanna Farkas ning ungarlanna jõudis nii 48 tabamuseni.

“Mõnes mängus jäin oma panusega väga rahule,” tunnistas Gorbatšjova. “Mitte isegi visatud väravate arvu pärast, aga just kuidas võistkonnana oma mängu toimima saime, kuidas rünnakul õnnestunud kombinatsioonides osalesin või sööte jagasin. Aga oli ka mitu mängu, kus enda arvates läbi kukkusin, eriti avapäeval kui vastaste tase osutus liiga kõrgeks.”

Turniir oli raske, aga kasulik

Eesti koondise kapten hindas turniiri tervikuna väga raskeks, aga kasulikuks. “Oli tõesti raske ja seda isegi mitte seepärast, et kaheksa mängu viie päevaga pidasime. Vastased olid nii palju kõvemast puust kui koduliigas harjunud oleme ning läks palju aega, et oma kokkumäng käima saada,” selgitas Gorbatšjova, kes lõppenud hooajal tütarlaste A- ja B-klassi Eesti meistri- ja karikavõistlustel viskas 26 mänguga 241 väravat.

“Kasu oli sellest turniirist väga suur, need kogemused, mis me siit kaasa võtame on lihtsalt hindamatud,” lisas Gorbatšjova. “Nägime, millise kvaliteediga käsipalli mängivad meie eakaaslased teistes riikides ning saime tegutseda erinevate stiilide vastu. Õppisime väga palju ja teame nüüd palju paremini, mille kallal tööd teha, et tulevikus edukamalt mängida.”

“Kasu oli sellest turniirist väga suur, need kogemused, mis me siit kaasa võtame on lihtsalt hindamatud.” – Gorbatšjova

Turniiri finaal Göteborgi kuulsas Scandinaviumi hallis enam kui 2000 pealtvaataja silme all kujunes ülipõnevaks ning Ungari vajas lisaaega, et alistada Prantsusmaa 31:30 (16:10, 26:26). Pronksimatšini jõudsid kaks Eesti koondise alagrupikaaslast ning Rumeenia alistas Šveitsi 26:18 (12:8). Viies oli Tšehhimaa, kellele järgnesid Holland, Hispaania ja Poola.

Head Uudised GoodNews