1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. Kampaania „Stopp kiusamisele!“ jõudis Gaia kooli
Kampaania „Stopp kiusamisele!“ jõudis Gaia kooli

Kampaania „Stopp kiusamisele!“ jõudis Gaia kooli

Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemia käis kampaaniaga „Stopp kiusamisele!“ 7. novembril Tallinna Gaia koolis, mille õpetaja Maret Bergströmi sõnul saavad kiusamise takistamisele kaasa aidata ka õpetajad.

Kevin Renno ja Maret Bergström

„Eks meil ole nagu igas koolis: veidi esineb kiusamist. See ei ole väga suur, aga tuleb takistada, et ei läheks suuremaks. Õpetajad ja kooli juhtkond peaks seda märkama ja vähemalt kutsuma selliseid programme kooli. Meil oli plaanis teha selline arutlus kogu kooliga. Vahepeal oleme teinud, aga see on ära vajunud,“ ütles Bergström.

Võitlusspordi akadeemia psühholoog viis Gaia kooli lastega läbi mõtlevapaneva mängu, kus lapsed said olla nii kiusaja, lapsevanema, õpetaja kui ka pealtvaataja rollis. Lastelt küsiti, kuidas nad ennast nendes rollides tunnevad. Enamik tundis kiusatava pärast muret, kuid ei soovinud sekkuda, sest nii võib ise kiusatavaks saada.

Akadeemia on veendunud, et sport annab enesekindlust ja enesekindel laps ei karda. „Võitlusspordiga tegelevad inimesed teavad, et see annab enesekindlust,“ ütles Kevin Renno. Bergströmi sõnul mõned Gaia kooli lapsed võitlussporditrennis ka käivad.

Gaia kool on gaia hariduse põhimõtteid – jätkusuutlik eluviis, hool Maa ja inimese eest – järgiv üldhariduskool.

Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemia kampaanias „Stopp kiusamisele!“ osalevad lauljad Ott Lepland, Artjom Savitski ja Sissi Benita, DJ Andres Puusepp, räppar Cool D ja Tallinna volikogu esimees Mihhail Kõlvart. Kampaania raames on koolidel võimalus tellida akadeemia demonstreerima erinevaid võitlusspordialasid ja tuntud inimene rääkima noortele kiusamisest.

Head Uudised GoodNews