1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kalevipoja V Uisumaratoni võitis Kert Keskpaik
Kalevipoja V Uisumaratoni võitis Kert Keskpaik

Kalevipoja V Uisumaratoni võitis Kert Keskpaik

Jaan-Ivo Lukas

Foto: Mart Tooming
 Uisumaratoni start

Eile Peipsi järve jääl toimunud Kalevipoja V Uisumaratoni võitis üldarvestuses klubi Albe Team/ Arco Transport sportlane Kert Keskpaik. Naiste arvestuses tuli parimaks Adavere spordiklubi liige Sandra Alusalu.

Kolmekümne kolme kilomeetri pikkuse vahemaa sõitnud Kert Keskpaik võitis tänavuse Kalevipoja Uisumaratoni ajaga 1:05:12.

“Valisin endale sobiva tempo. Rajaolud olid väga head ning selle ettevalmistajad olid tõsist vaeva näinud. Ka tuul puhus mõnusalt tagant, mis seekordse uisutamise eriti mõnuksa  mõnusaks muutis,” lausus Keskpaik, kes on tulnud uisumaratoni võitjaks varemgi.

Foto: Mart Tooming
 Uisumaratoni üldvõitja Kert Keskpaik Ago Gaškovile intervjuud andmas

“Hea oli kuulda kiidusõnu raja kohta ka paljudelt teistelt osalejatelt. Tuleb tunnistada, et rajameistrite hea töö ja sobiv ilm võimaldasid tänavu sellele uisuvõistlusele läbi aegade parima raja teha, “märkis peakohtunik Jõgevamaa Spordiliit Kalju juhataja Uno Valdmets.

Naiste arvestuses ajaga 1:11:38 parimaks tulnud Sandra Alusalu spordiklubist Adavere on osalenud kõigil Peipsi järve jääl toimunud Kalevipoja Uisumaratonidel.

“Esimesel maratonil olin paremuselt kolmas ja korra olen saavutanud ka teise koha. Ülejäänud kordadel olen naistest finišisse jõudnud esimesena, ” ütles ta.

“Mulle meeldib uisutada ringrajal, kuid aeg-ajalt on hea sõita ka pikemat maad, ” lausus Sandra Alusalu, kes töötab Türi Põhikoolis kehalise kasvatuse õpetajana.

Võistlemas olid ka tema õpilased Britta Puusemp ja Mariann Villems. Sandrale elasid kaasa ka tema vanemad isa AS Adavere Agro juhataja Hannes Alusalu ja Põltsamaa perearst Sirje Alusalu. Tema treener, paljude nimekate Eesti uisutajate koolitaja Väino Treiman tegi aga maratoni ka ise kaasa.

Foto: Mart Tooming
Jõgevamaa noorsoopolitseinik Kirly Kadastik uisutas tibupojakostüümis

Kalevipoja V Uisumaratoni edukamaid autasustasid sündmuse korraldustoimkonna esimees Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ja tunnustuse “Jõgevamaa  terviseedendaja 2012” pälvinud maavalitsuse haridus -ja sotsiaalosakonna  tervisedendusspetsialist Maiu Veltbach ning Jõgevamaa Spordiliit Kalju nimel Uno Valdmets.

“Meeldiv, et rohkesti inimesi olid tulnud tervisesportlastena maratonile viie kilomeetri pikkust uisu- ja jalgsimatka kaasa tegema,” märkis Veltbach.

Kokku osales maratonil 68 uisutajat kolmekümne kilomeetri ja 110 kümne kilomeetri distantsil ja üheksakümmend viis viie kilomeetri pikkusel uisumatkal. Avaliku elu tegelastest olid võistlemas Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots, Eesti Rukkiseltsi president ja Jõgeva Lions Klubi sekretär Vahur Kukk ning Jõgeva ekslinnapea ja praeguse Isamaa Res Publica Liidu, Keskerakonna ja Rahvaliidu fraktsiooni koalitsiooniaegse linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Kalmer Lain, kes samuti kuulub Jõgeva Lions klubisse. Aastatelt vanimaks uisutajaks oli 81-aastane Erich Valksaar.

Sponsoritena aitasid Kalevipoja V Uisumaratoni korraldamisele kaasa Scanola Baltic AS, TÜ Jõgevamaa Põllumajandustootjate Liit,  AS Põltsamaa Felix, AS E Piim,  Lõunakeskus,  AS Eskrar Transoil, Sawmill of Sadala OÜ Same ja  OÜ Voore Veod, OÜ Eltor ja  Moreen OÜ.

Head Uudised GoodNews