1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kaire Vilgats ja Annely Adermann lähevad rahvatriatloni läbima
Kaire Vilgats ja Annely Adermann lähevad rahvatriatloni läbima

Kaire Vilgats ja Annely Adermann lähevad rahvatriatloni läbima

Laulja Kaire Vilgats ja TV3 produtsent Annely Adermann on seadnud eesmärgiks läbida sel suvel Telia 4:18:4 rahvatriatloni distantsi.

IRONMAN Eesti võistluste korraldajad ja Telia Eesti tutvustasid teisipäeval toimunud targa spordi sündmusel oma koostööd ja plaane, kuidas võimalikult paljud eestimaalased leiaks tee liikumise ja sportimise juurde.

MTÜ Sportlik Eesti ja IRONMAN Eesti võistluste juhi Ain-Alar Juhansoni sõnul toimuvad tänavuste IRONMANi võistluste raames ka rahvatriatloni distantsid, kus osalejatel tuleb läbida kümnendik täispikast triatlonist, ehk 400 meetrit ujumist, 18 kilomeetrit rattasõitu ja 4 kilomeetrit jooksu.

„Selle aasta kaks uut rahvatriatlonit toimuvad nime all Telia 4:18:4 Otepääl 17. juunil ning Tallinnas 5. augustil ning need on jõukohased kindlasti paljudele. Telia 4:18:4 võistluste eeskujud on laulja Kaire Vilgats ja TV3 „Seitsmeste“ produtsent Annely Adermann, kes on seadnud eesmärgiks see distants läbida,“ lisas Juhanson.

Vilgats ja Adermann on varemgi koos rahvast hobisporti tegema innustanud, osaledes patroonidena Tartu Maratoni Avatud Raja naistesõitudel. Triatloni väljakutse on aga nende sõnul midagi täiesti uut.

Adermanni sõnul kaalusid nad 4:18:4 osalemist põhjalikult, kuid otsustasid väljakutse siiski vastu võtta.

„Oleme optimistid ja toetume eelmiste aastate innustavatele näidetele Tanel Padari või Raivo E. Tamme näol – nendest said tõelised raudmehed!“

Kõige keerulisem on naiste sõnul ujumine, sest seda kogemust napib.

„Minu ujumise kõrghetked jäävad noorusaega ja pioneerilaagrisse Artek, kus ma ainsa veidigi ujuda oskajana noppisin kõik medalikohad. Ühesõnaga – ilmselgelt alustame me mõlemad algusest. Kuid oleme optimistid ja eesmärgiks on meie endi sarnaseid rahvasportlasi isikliku eeskujuga innustada ning tervislikuma eluviisi juurde ja minitriatlonile kutsuda,“ ütles Adermann.

Kaire Vilgatsi sõnul on triatlon tema silmis midagi sellist, mida ta poleks eales osanud iseendaga seostada.

„Nüüd on aga tekkinud suurepärane võimalus Telia 4:18:4  rahvatriatloni näol, kus saab osaleda tõesti iga inimene! Mõtlesimegi siis, et miks mitte proovida! Varem Annelyga Tartu Maratoni Avatud Raja sõitudel käinuna tean, et kui, siis just temaga võiks midagi nii pöörast kui triatlonidistantsi ette võtta. Meie eesmärk pole sinna minna kes-teab-mis rekordit püstitama, vaid püüame distantsi läbi teha nii jõukohases tempos, et suudaks omavahel suhelda, möödujaid ergutada ning täiesti kindlalt ka viisijuppi üles võtta! Me läheme asja lustiga võtma, mis võikski olla ühe tavalise eestlase rahvatriatlonist osavõtmise eesmärk!“

Head Uudised GoodNews