1. Avaleht
  2. Sport
  3. Jüri Tamm spordinädala avamisel: harrasta liikumisviisi, mis tõesti meeldib ja paneb südame tuksuma
Jüri Tamm spordinädala avamisel: harrasta liikumisviisi, mis tõesti meeldib ja paneb südame tuksuma

Jüri Tamm spordinädala avamisel: harrasta liikumisviisi, mis tõesti meeldib ja paneb südame tuksuma

juri-tamm-abikaasaga-seb-tallinna-maratonil10. – 18. septembrini toimuva Spordinädal 2016 kuulutas SEB Tallinna Maratoni Sügisjooksu 10km jooksu stardis avatuks Eesti Olümpiakomitee asepresident ja spordinädala patroon Jüri Tamm.

Jüri Tamm kutsus kõiki inimesi üles Spordinädal otsima ja leidma oma rütmi. „Rütmi all pean silmas, et iga inimene võiks harrastada just endale sobivat liikumisviisi, mis tõesti meeldib ja paneb südame tuksuma. Kindlasti on kõigi jaoks olemas spordiala, mis talle sobib. See tuleb lihtsalt üles leida ja sealt edasi püüda saavutada treeningutes ka regulaarsus. See kõik kokku tähendabki oma rütmi leidmist,“ selgitas Spordinädala moto mõtet Tamm ja lisas: „Minu rütmiks on regulaarne jalgrattaga sõitmine ja kepikõnni harrastamine. Täna panin ennast proovile SEB Tallinna Maratoni raames toimunud Sügisjooksu 10km pikkusel distantsil, mille läbisin reipalt keppidega kõndides.“. Lõpetuseks innustas Tamm: „Mina olen oma rütmi leidnud, leia sinagi!“

Spordinädal kutsub nii noori kui täiskasvanuid leidma endale sobiva liikumisrütmi, sest liikumisest veel tähtsam on liikuda regulaarselt. Selle rütmi avastamise toetamiseks korraldavad ligi 150 spordiklubi ja -organisatsiooni avatud treeninguid ja võistlusi, et inimesed saaksid hõlpsalt proovida enda jaoks uusi või unustatud liikumis- ja spordivõimalusi.

Spordinädala kodulehel leiavad enda jaoks proovimisrõõmu nii väiksed liikumishuvilised kui seeniorid ning kõik, kes vanuse poolest nende vahele mahuvad. Pakutakse nii rühma- kui individuaaltreeninguid paljudel erinevatel aladel alates maadlusest, lõpetades male või lauatennisega.

Kokku korraldavad 370 kooli, 145 spordikooli ja -organisatsiooni ning mitmed ettevõtted spordinädala jooksul ja selle raames enam kui 700 sündmust.

Kõik spordinädalal toimuvad sündmused on leitavad aadressil www.spordinadal.ee, põnevat infot ja värskeid uudiseid leiab Facebooki lehelt www.facebook.com/eestimaaliigub.

Head Uudised GoodNews