1. Avaleht
  2. Sport
  3. JULGE LUBADUS! Selg ees, uiskudel ning ööpimeduses Tallinnast Rakverre
JULGE LUBADUS! Selg ees, uiskudel ning ööpimeduses Tallinnast Rakverre

JULGE LUBADUS! Selg ees, uiskudel ning ööpimeduses Tallinnast Rakverre

JULGE LUBADUS! Selg ees, uiskudel ning ööpimeduses Tallinnast RakverreReede öösel vastu laupäeva sõidavad kogenud uisutajad mööda öiseid maanteid Tallinnast Rakverre. Teekonna kogupikkuseks on 100 kilomeetrit.

Ööskeidi eestvedaja Tõnis Paalme lubab end teekonnal proovile panna ning läbib kogu vahemaa uisutades selg ees. 2012. aastal sõitis ta sama stiili kasutades Tallinnast Pärnusse. „Kes tahab näha, kas ma suudan terve tee tagurpidi rulluisutada, võib reede õhtul meiega ühineda,“ kutsub Paalme uisusõpru kaasa lööma.

Liituma on oodatud kõik huvilised, kes tunnevad, et suudavad 100-kilomeetrisele distantsile vastu pidada. Paalme rõhutab, et keegi ei hindaks oma võimeid üle. „Kuna sõit on füüsiliselt raske ja väsitav, siis soovitame rangelt osalema tulla vaid kogenud rulluisutajajatel ja ratturitel, kes distantsi edukalt läbida suudavad,“ sõnab Paalme. Kohustuslik on kanda kiivrit ning helkureid ja helkurvesti, millest viimast saab vajadusel ka korraldajate käest.

Uisutajad hakkavad kogunema 11. juuli õhtul alates kella 23.30st Pirita Selveri parklas, kus saavad osalejad end pikaks sõiduks valmis seada. Lõbus öine reis Rakvere poole algab 12. juuli öösel kella 00:30 paiku. Sõidu jooksul tehakse vahepeatuseid, et hinge tõmmata ning süüa-juua. Retk lõpeb laupäeva varahommikul Rakveres Aqva Spa juures, et peale pikka sõitu ujuda ning saunamõnusid nautida.

Kaasa võtta: korralikud uisud, mis peaksid distantsile vastu, kiiver, helkurvest/helkurid, süüa-juua, lisariided, jalanõud ja muu vajalik. Kaasavõetava varustuse saab anda Pirita Selveri juures saateautodele hoiule. Saateautode ja asjade transpordi eest tuleb tasuda osalemistasu 5 €. Tagasisõit tuleb igaühel ise organiseerida.

Rohkem infot SIIN!

Head Uudised GoodNews