1. Avaleht
  2. Sport
  3. Jõutõstmise Eesti meister Gerlyn Mäepea: tulin lihtsalt rekordiraamatut täiendama
Jõutõstmise Eesti meister Gerlyn Mäepea: tulin lihtsalt rekordiraamatut täiendama

Jõutõstmise Eesti meister Gerlyn Mäepea: tulin lihtsalt rekordiraamatut täiendama

Nädalavahetusel Tartus peetud Eesti meistrivõistlustel klassikalises jõutõstmises võitis kuni 57-kiloste naiste seas ja absoluutkategoorias Gerlyn Mäepea tulemusega 338 kilo.

„Võistlusele tulles ei pannud endale suuri ootusi. Tulin lihtsalt võistlema ja „rekordiraamatut” täiendama. Üldiselt võistlen kuni 52-kiloste naiste kaalukategoorias, aga seekord valisin 57 kilo, et ka seda kaaluklassi täiendada,” ütles Mäepea.

Kükis sai ta kirja 115 kilo. Kahjuks seekord läks tasakaal liiga varvastele, et Eesti rekordit (122,5 kg) ületada 123,5 kiloga.

Surumises tegi ta esimese katse 82,5 kiloga Eesti rekordi ja teise katsega täiendas 88 kilo peale. „88 kilo surudes oli ikka võistlusplatsil suurem võitlus kangiga. Mulle endale tundus vähemalt pool minutit, et kang ülessurumisel seisis ühe koha peal. Tegelikkuses käis asi kiiremini,” sõnas Mäepea.

Jõutõmbes tegi ta isikliku rekordi 135 kilo, mis kinnitas kindlama koha absoluutkategooria võidus.

„Võistluspäeva alguses ma absoluudi võitu ei oodanud, see oli mulle suur üllatus,” tunnistas Mäepea, kes tänas võidule kaasa aitamise eest treenerit Margus Silbaumi, suurimat inspiraatorit Karmen Kaljulat ja kogu Sparta tiimi.

Head Uudised GoodNews