1. Avaleht
  2. Sport
  3. Jõustruktuuride spordimängude võitjaks tuli politsei- ja piirivalveameti esindus
Jõustruktuuride spordimängude võitjaks tuli politsei- ja piirivalveameti esindus

Jõustruktuuride spordimängude võitjaks tuli politsei- ja piirivalveameti esindus

Paikusel ja selle lähiümbruses neljapäevast reedeni peetud kuuendatelt jõustruktuuride spordimängudelt viis taas rändkarika kaasa politsei- ja piirivalveameti (PPA) esindus.

PPA võistlejad tulid esikohale meeste ja naiste jalgpallis, naiste 3×3-saalikorvpallis, discgolf’is, teenistuspüstolist laskmises ning naiste rannavõrkpallis, teatas sisekaitseakadeemia. Võitjale tihedalt kandadele astunud vanglateenistuse võistkond saavutas küll kuus alavõitu jõuraja läbimises, jõu kahevõistluses, rattakrossis, lauatennises, kergejõustikus ning sisesõudmises, ent pidi üldarvestuses leppima siiski teise kohaga, jäädes võitjast maha vaid kahe punktiga.

Kolmandaks tulnud Kaitseliit võttis alavõidud orienteerumises ja males ning üldtabelis neljandana lõpetanud kaitsevägi sai võistkondliku võidu meeste rannavõrkpallis. Korraldajana suurema energia võistluste heasse toimimisse panustanud sisekaitseakadeemiale tõi ainsa üldtabeli alavõidu juhtide võistluses osalenud politsei- ja piirivalvekolledži direktor Kalvi Almosen. Akadeemia lõpetas üldarvestuses viienda kohaga.

Teine korraldaja, kaitsepolitseiamet (kapo), oli kahepunktise vahega kuues ning kapo peadirektori asetäitja Aleksander Toots tuli juhtide võistluses teiseks. Sisekaitseakadeemia spordijuhi ning spordimängude peasekretäri Epp Jalaka sõnul oli äärmiselt innustav kogeda tihedat konkurentsi ning tasavägiseid tulemusi nõnda paljudel spordialadel.

„Kui mõnele võistlejale võis juba enne starti nii-öelda medali kaela riputada, siis lihtne ei olnud tegelikult kellelgi ning jõustruktuuride seas kuldmedaleid ilma korraliku treeninguta ei võida. Lisaks raskendasid võistlemist väga kuumad päevad ja rannavõrkpalluritel ka tugev tuul,“ nentis Jalakas.

Oodatult võitsid individuaalalade võidud näiteks sisesõudmises ja jõuraja läbimises Allar Raja PPA-st, M40 kettaheites ja kuulitõukes Kaitseliitu esindanud Aleksander Tammert, 800 meetri jooksus Kaisa Kukk PPA-st ning 1500 meetri jooksus Olavi Allase vanglateenistusest.

„Samas oli mitmetel teistel võistlejatel au olla koos tippudega stardis ning nende sooritustest õppida. Kuulsin lugematuid kommentaare selle kohta, kuidas kaasvõistlejad väiksema kogemusega osalejaid abistasid ning loomulikult on säärastest positiivsetest emotsioonidest kasu ka edasiseks aktiivsemaks treenimiseks,“ märkis Jalakas.

Kokku osales IV jõustruktuuride spordimängudel 620 võistlejat 12 asutusest. Järgmiste mängude korraldamise teatepulga andis kapo peadirektor Arnold Sinisalu üle siseministeeriumi kantslerile Lauri Lugnale. Võistlused korraldab ministeerium kahe aasta pärast koos siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse ning häirekeskusega.

Head Uudised GoodNews