1. Avaleht
  2. Sport
  3. Jõulumäe discgolfirajal toimub 20. augustil Põhjala discgolfi maraton
Jõulumäe discgolfirajal toimub 20. augustil Põhjala discgolfi maraton

Jõulumäe discgolfirajal toimub 20. augustil Põhjala discgolfi maraton

20. augustil toimub Eesti suurimas discgolfi pargis Jõulumäel Põhjala discgolfi maraton, kus enam kui 250 võistlejat läbivad kaheksa tunni jooksul saja korviga raja.

Maratoni korraldaja ja Eesti Discgolfi Liidu juhatuse liikme Rainer Lipandi sõnul on Jõulumägi legendaarne discgolfipark, kus avati 2004. aastal Eesti esimene püsirada. “Jõulumäel on kogu selle 16 aasta jooksul discgolfi eest südamega hoolt kantud. Seal on korraldatud mitmeid Eesti suurvõistlusi ja nüüdseks on seal on mängijatele kaks väga kvaliteetset 18 korviga võistlusrada ja algajatele üks 9 korviga rada, mis järgmisel aastal on plaanitud  laiendada samuti 18 korviga rajaks. Tegemist on Eesti suurima discgolfi pargiga, mis laieneb siis uuel hooajal veelgi, 45 korvilt 54 korvile,” rääkis Lipand.

Põhjala maratoni ajaks seotakse Jõulumäe metsades ja mägedel asuvad discgolfirajad üheks suureks rajaks, kus visatakse kokku 100 korvi ning eesmärk on toimetada ketas korvi võimalikult väheste visetega.

Lipandi sõnul on Jõulumäe discgolfipargi arendusse panustanud ka Põhjala maratonil osalevad discgolfi maailma tipptegijad Kristin Tattar, kes on maailma teise reitiguga naismängija ning Silver Lätt, kes on Eestis meesmängijate seas teisel kohal. “Kohal on ka Põhjala maratoni Keila etapi üldvõitja Ronald Rotenberg,” sõnas Lipand.

Lipandi sõnul on Põhjala Jõulumäe maraton on hea ettevalmistus ka Eesti Meistrivõistlusteks, mis toimuvad 25-28. augustil Ida-Virumaal Mäetagusel. “Sellega veel hooaeg ei lõpe, discgolfi annab harrastada ka sügisel. Reeglina jätkub üritusi kuni novembrini,” kinnitas Lipand. Selleks aastaks plaanitud veel üks Põhjala maraton, kuid detaile ei söanda korraldaja siiski veel avaldada. “Jälgime jooksvalt Terviseameti soovitusi ja ennustusi. Kuigi koroonaviirusega seotud eriolukord isegi suurendas huvi discgolfi vastu, sest seda spordiala saab harrastada vabas õhus ja piisava distantsiga kaasmängijatest, peab suurvõistluste korraldamiseks siiski arvestama hetkeoludega,” lisas Lipand.

Maratoni ajal korraldatakse ka mõned lisamängud, nagu näiteks “Closest to Pin” ühel korvil, kus kogu võistluse peale kõige lähemale korvile saav avaviske tegija võidab Põhjala Pruulikojalt eriauhinna.

Head Uudised GoodNews