1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. Jõelähtme golfikeskus taas Euroopa parimate golfiväljakute hulgas
Jõelähtme golfikeskus taas Euroopa parimate golfiväljakute hulgas

Jõelähtme golfikeskus taas Euroopa parimate golfiväljakute hulgas

Jõelähtmel asuv Estonian Golf & Country Club (EGCC) valiti juba kolmandat korda golfiajakirja Golf World poolt Mandri-Euroopa 100 parima golfiväljaku hulka. Iga kahe aasta järel koostatavas Euroopa prestii˛seimate golfiväljakute edetabelis tõusis Jõelähtme golfikeskus ühe koha võrra 83ndale positsioonile.

Estonian Golf & Country Club’i juhataja Hanno Krossi sõnul on oma positsiooni kindlustamine Mandri-Euroopa saja parima golfiväljaku seas suur tunnustus nii Jõelähtme golfikeskusele kui Eesti golfile üldiselt. “Kuna nimekirja on jõudnud ka uusi tugevaid väljakuid, siis oleme väga uhked, et suutsime kolmas kord järjest nimekirjas olla ja oma positsiooni ka parandada. Selleks, et tabelis püsima jääda ja seal tõusta, peab loomulikult kõvasti tööd tegema,” lisas Kross.

Krossi sõnul on EGCC Sea Course aastatega kinnitanud oma kuulumist Euroopa 100 parima väljaku seas. “Oleme saanud väga palju positiivset tagasisidet väljaku ja võistlustingimuste kohta, lisaks plaanime golfi tippvõistluste korraldamist ka järgnevatel aastatel, näiteks võõrustame 2014. aastal naiste Euroopa meistrivõistlusi ning 2016. aastal meeste individuaalseid Euroopa meistrivõistlusi,” lisas Kross.

Naaberriikidest on saja parima golfiväljaku seas esindatud Soome ja Rootsi. Soome 150 väljakust on Mandri-Euroopa saja parima hulgas kaks ja nendest vaid üks, Kytäjä South East, Estonian Golf & Country Club’ist eespool. Rootsi väljakutest on TOP’is esindatud koguni kaheksa, millest kõrgeimal, 13. kohal, asetseb Bro Hof Slott. Parimate golfiväljakute edetabeli paneb kokku 200 golfieksperdist koosnev žürii, kelle hulgas on nii profimängijaid, arhitekte kui ka ajakirjanikke. Golfiväljakute hindamisel võtab žürii aluseks väljakute unikaalsuse, ümbritseva looduse ja disaini ning mängitavuse erinevatel tasemetel golfimängijate jaoks. 100 parima hulka pääsemiseks peab punkte saama vähemalt 30 žüriiliikmelt.

Jõelähtme golfikeskuse väljaku on projekteerinud tunnustatud soome arhitekt Lassi-Pekka Tilander. Estonian Golf & Country Club on ka vaid üks kaheteistkümnest ametlikust European Tour Properties väljakust Euroopas, mis annab võimaluse Eestis korraldada maailma tipptasemel golfivõistlusi.

Head Uudised GoodNews