1. Avaleht
  2. Sport
  3. KUULA RAADIO ELMARI HOMMIKUJUTTU I Janika Koch-Mäe tutvustas, mis toimub Estonian Fitness Weekil
KUULA RAADIO ELMARI HOMMIKUJUTTU I Janika Koch-Mäe tutvustas, mis toimub Estonian Fitness Weekil

KUULA RAADIO ELMARI HOMMIKUJUTTU I Janika Koch-Mäe tutvustas, mis toimub Estonian Fitness Weekil

23.04-30.04 toimub Eesti erinevates paikades tervislikku toitumist ja sportimist tutvustav nädal Estonian Fitness Week, mis kulmineerub Estonian Fitness EXPO-ga. Peakorraldaja Janika Koch-Mäe rääkis Elmari hommikujutus, miks see sündmus korraldatud sai ning mida nädala jooksul oodata on.

Janika sõnas, et fitness-sport on Eestis kindlasti kõrgel tasemel – sel aastal taotles fitness-spordi võistlejalitsentsi 180 inimest, seega võib öelda, et need 180 inimest ongi fitness-sportlased. Harrastajaid on spordiregistri andmetel Eestis umbes 20 000 ringis. Fitnessi kasuks räägib see, et seda saab teha väga pikalt ja teadlikult kõrge eani. On olemas eraldi masters vanuseklassid, kus saab võistelda juba alates 8. eluaastast lastefitnessis.

Estonian Fitness Week sai aga korraldatud, et tavaharrastajate seas veel rohkem propageerida üleüldist liikumist jõusaalis, metsarajal ja kodudes. See sportlik nädal toimub Eestis esimest korda ja spordiklubides üle Eesti. Janika selgitab, et nädala jooksul avavad spordiklubid oma uksed ja pakuvad võimalust proovida erinevaid treeninguid ja osaleda töötubades kas tasuta või väga soodsa hinna eest. Nädala jooksul toimuvad ka erinevad loengud toitumise, treeningute ja üldise tervisliku eluviisi teemadel.

Janika Koch-Mäe

Kogu nädala programm on leitav veebiaadressil Fitnessweek.ee, kus on olemas päevade lõikes üritused nii Tallinnas, Tartus, Pärnus kui ka Viljandis.

Janika paneb südamele, et iga päev võiks leida vähemalt 30 minutit liikumiseks, aga üldiselt öeldakse, et optimaalne treeningute arv nädalas on kolm, et oleks ka tulemust näha. Kasuks tuleb muidugi ka jalutamine. „Meie keha ka vajab erinevat koormust, nii aeroobset koormust kui ka lihastreeningut. Jalutamine mõjub väga hästi südame veresoonkonnale ja ka vaimsele tervisele. Kui selja taga on olnud pikk ja pingeline päev, turgutab pikk jalutuskäik õhtul looduses väga hästi,“ soovitab ta.

Kui selja taga on olnud pikk ja pingeline päev, turgutab pikk jalutuskäik õhtul looduses väga hästi.

  • Kuula saadet järele siit!
Head Uudised GoodNews