1. Avaleht
  2. Sport
  3. Jalgpallimurul kohtuvad Riigikogu ja Eduskunta
Jalgpallimurul kohtuvad Riigikogu ja Eduskunta

Jalgpallimurul kohtuvad Riigikogu ja Eduskunta

Foto: Lembit Peegel

Täna toimub A. Le Coq Arena harjutusväljakul turniir, kus omavahel kohtuvad Riigikogu, Soome parlamendi Eduskunta, Tallinna ning Hyvinkää jalgpallivõistkonnad.

Turniir kannab nime „Kuldne kirves“ ning tegu on iga-aastase traditsiooniga. Võistlus avatakse kell 12:15, esimeses mängus kohtuvad kell 13 Riigikogu ja Eduskunta, tund hiljem alustavad Tallinn ja Hyvinkää ning kell 16 algavas finaalis on vastamisi esimese kahe matši võitjad.

Üks mäng vältab 2×25 minutit ning vastavalt turniiri reeglitele peab igas võistkonnas kogu aeg väljakul olema vähemalt üks naismängija.

Sel nädalavahetusel tähistatakse kõigis 54 UEFA liikmesriigis UEFA rahvajalgpalli päeva. Eestis toimub selle raames laupäeval rahvuste karikavõistluste II etapp (alates kella 10st Sportland Arenal), rannajalgpalli Superkarikafinaal (alates kella 14:30st Nõmme Spordikeskuses) ning turniir „Kuldne kirves“ (alates kella 13st A. Le Coq Arena harjutusväljakul), pühapäeval on kavas jalgpallipäev turva- ja asenduskodude lastele (alates kella 11st Sportland Arenal).

Head Uudised GoodNews