1. Avaleht
  2. Sport
  3. Jääpurjetamise MM toimub Haapsalus
Jääpurjetamise MM toimub Haapsalus

Jääpurjetamise MM toimub Haapsalus

DN jääpurjekad stardis Foto: Ott Kallas
DN jääpurjekad stardis
Foto: Ott Kallas

Pühapäeval Haapsalu Eeslahel algavatel DN klassi jääpurjetamise maailma- ja Euroopa meistrivõistlustel stardib Eestist 21 sportlast.

Algselt Poolasse planeeritud, kuid eile lõunaajal tehtud otsusega Eestisse üle toodud tiitlivõistlustel selgitatakse kõigepealt maailmameister ja seejärel võisteldakse Euroopa meistri tiitlile.

“Jää Haapsalu lahel on piisavalt paks ja ilma lumeta, seega on head tingimused suurvõistluste läbiviimiseks,” kõneles Eesti Jääpurjetamise Liidu peasekretär Jaan Akermann. “Kokku stardib nädala kestvatel tiitlivõistlustel 220 sportlast 18 riigist, neist maailma edetabeli 38 paremat on kindlustanud endale koha kuldlaevastikus. Ülejäänud sõitjatest sõelutakse välja 12 roolimeest, kes pääsevad eliitseltskonda medaleid jahtima.”

Pärnu Jahtklubi esindavad Mati Hool, Jaan Akermann, Karl-Hannes Tagu, Mihkel Kosk, Meelis Kosk, Martin Aljaste, Johannes Puusepp, Karl-Robert Trink, Johanna Saareke ja Oskar Seeman. ESS Kalev Jahtklubi eest astuvad võistlustulle Vaiko Vooremaa ja Argo Vooremaa, Haapsalu Jahtklubist aga lähevad tiitlivõistlustele Toivo Aardemaa ja Valdo Pärtel. Tartust Jahtklubist Merikotkas stardivad Gert Skatškov, Marek Lentsius, Hardi Laurits ja Eigo Helimets ning Saaremaa Merispordi Seltsist Risto Riim, Rene Riim ja Kevin Grass.

Väärib märkimist, et Eesti sportlastest on teenekaim mitmekordne Euroopa meister Vaiko Vooremaa ja pärnakate parim saavutus on Karl-Hannes Tagu tunamullu MM-il võidetud hõbemedal.

Eesti koondise taustajõudude tööd MM-il ja EM-il juhivad Eesti Jääpurjetamise Liidu esindajad Alari Akermann Pärnust ja Rain Riim Saaremaalt.

Võistluse kodulehekülg asub SIIN!

Head Uudised GoodNews