1. Avaleht
  2. Sport
  3. Invaspordi liit sõlmis ratastoolisportlaste toetuseks koostööleppe
Invaspordi liit sõlmis ratastoolisportlaste toetuseks koostööleppe

Invaspordi liit sõlmis ratastoolisportlaste toetuseks koostööleppe

Eesti Invaspordi Liit sõlmis koostöökokkuleppe, mille eesmärk on toetada ja avardada Eesti ratastoolisportlaste võimalusi nii tippspordi kui ka harrastajate tasemel.

Invaspordi liidu peasekretär Signe Falkenbergi sõnul on lepingupartner Invaru ratastoolisportlasi toetanud juba 25 aastat. “Oleme Invaruga koos kasvanud ja arenenud. Kui algusaegadel oli koostöö rohkem episoodiline, siis hiljem kujunes sellest väga laiapõhjaline, süsteemne ja kõrgel tasemel meeskonnatöö. Invaru on ratastoolisportlastele nagu tiimiliige, sest tehniliselt heas korras tool on tippspordis määrava tähtsusega. Mitmed meie ratastoolisportlased on jõudnud tippsporti, mille eelduseks on hea varustus ja tugev tehniline tugi ning just siin ongi abivahendikeskus meile väga suureks abiks,” rääkis Falkenberg.

Ilma toetajateta oleks Signe Falkenbergi sõnul invasportlastele heade võimaluste loomine suur väljakutse. “Rahalisi vahendeid napib ka tavaspordis, rääkimata siis veel invaspordist, kus spetsiifilised abivahendid on väga kallid. Ilma vastavate vahenditeta pole aga spordi tegemine liikumisraskustega inimestel võimalik. Seetõttu on eraalgatuslik toetus invaspordi arengusse hindamatu väärtusega ja aitab sõna otseses mõttes inimesed liikuma,” märkis invaspordi liidu peasekretär.

Eraalgatuslik toetus on invaspordi arengusse hindamatu väärtusega ja aitab sõna otseses mõttes inimesed liikuma.

Liikumisabivahenditele spetsialiseerunud Invaru juhatuse esimees Enn Leinuste sõnul on toetus ratastoolisportlastele ettevõtte üks põhimõtetest. “Meie eesmärk on aidata inimestel liikuda, oleme sellele tegevusele pühendanud viimased 25 aastat. Liikumisabivahendid on meie pädevus ja igapäevatöö ning kust mujalt peaks ratastoolisportlaste tugi tulema kui mitte meilt. Oleme kui boksipeatus autospordis – vajadusel oleme väljas ka võistlustel, et kohapeal tagada ratastoolide tehniline korrasolek. Võistlustoolidel on väga oluline roll tulemuse saavutamisel ja need peavad olema heas korras. Kuna ratastoolisport on kulukas, püüamegi omalt poolt kaasa aidata ja tagada võimalused võistlustel osalemiseks ning valdkonna arendamiseks üldisemalt nii tipptasemel kui ka harrastajatele,” märkis Leinuste.

Eile allkirjastasid Eesti Invaspordi Liidu president Rainer Vakra ja abivahendikeskuse Invaru juhatuse esimees Enn Leinuste koostöökokkuleppe, mille raames panustatakse ratastoolisportlaste arengusse. Eestis mängitakse täna tippspordi tasemel ratastoolitennist, -curlingut ning elektriratastooli saalihokit ja tegeletakse ratastoolivehklemisega.

Eesti Invaspordi Liit ühendab liikumispuudega inimesi pakkudes neile erinevaid võimalusi liikumiseks ja spordiga tegelemiseks. Liit edendab liikumispuuetega inimeste spordiliikumist Eestis eesmärgiga tuua liikumispuudega inimesed välja ühiskondlikku ellu ja propageerida tervislikke eluviise.

Invaru abivahendikeskus on liikumiserivajadustega inimeste abivahenditele spetsialiseerunud valdkonna suurim ekspert Eestis. Üle Eesti kaheksas linnas asuvates teeninduspunktides käib igal kuul enam kui 10 000 abivajajat.

Head Uudised GoodNews