1. Avaleht
  2. Sport
  3. INSPIREERIV I Naine lõi värava meeste mängus!
INSPIREERIV I Naine lõi värava meeste mängus!

INSPIREERIV I Naine lõi värava meeste mängus!

Sarah Fullerist sai esimene naine, kes löönud meeste ameerika jalgpalli FBS-mängus värava.

Fuller lõi värava 12. detsembril Power 5 kolledžimängus Vanderbilti eest Tennessee vastu. Hiljem lõi ta veel ühe lisapunkti. Tema vanemad kallistasid tribüünil. Esmakordselt mängu tuli ta kaks nädalat varem, kuid piirdus siis lahtilöögiga. Kolledžijalgpalli kõrgeima tasemega Football Bowl Subdivisionis on naistest osalenud ka Katie Hnida ja April Goss.

Fulleri meeskonnakaaslaste mitmed väiksed õed mängivad jalgpalli ja on palunud Fulleril neile endast video teha inspiratsiooniks. „Ütlesin meie mängijatele, et me peame üksteist toetama. Vaid nii saame paremaks!” lausus Fuller.

Missouri meeskonna treener Eli Drinkwitz kiitis Fulleri julgust meeste mängu astuda. „Nii murtakse barjääre. Mul on neli tütart ja ma olen tema üle väga uhke!” sõnas ta.

Kui ESPN-i reporter Andrea Adelson tütardele Fullerist rääkis, läksid nende silmad suureks kui tõllarattad. „Ma tahan näha temast lugu!” teatas tema 9-aastane, suu röstsaia täis.

Fullerit on kiitnud LeBron James ja Megan Rapinoe. Ta on käinud „Good Morning, Americas” ja CNN-is.

Fuller mängib muidu kolledži eest päris jalgpalli, euroopa jalgpalli, aga kooli ameerika jalgpalli meeskonna lööjad kukkusid koroonaga ära ja appi paluti Fuller. Ta on 188 sentimeetrit pikk ja väravavaht. Ta on alati olnud klassi pikim, isegi kõigist poistest üle. Fuller tunnistas, et proovis ka golfi, kuid oli selle jaoks liiga lärmakas.

Head Uudised GoodNews