1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. Homme stardib Baltikumi vanim golfiturniir XXIII Niitvälja Karikas by Mandatum Life
Homme stardib Baltikumi vanim golfiturniir XXIII Niitvälja Karikas by Mandatum Life

Homme stardib Baltikumi vanim golfiturniir XXIII Niitvälja Karikas by Mandatum Life

KARIKASNädalavahetusel võistleb Baltikumi vanimal golfivõistlusel XXIII Niitvälja Karikal  144 mängijat 11 riigist, nende hulgas 26 proffi koos Mark Suursaluga ja Eesti koondis pea täies ulatuses.

Reedest pühapäevani (3.–5. juulini) toimub Niitväljal Baltimaade vanim, arvult juba 23-s golfivõistlus Niitvälja Karikas by Mandatum Life. Sel aastal osaleb 144 võistlejat 11-st eri riigist. Koostöös Mandatum Life’i, Kalevi ja Euroopa hotelliga on välja pandud rekordiline auhinnafond 10 000 eurot, millele mängib 26 professionaalset golfimängijat, nende hulgas Eesti parim mängija Mark Suursalu ning välismaalastest Euroopa tuuri kogemusega, oma karjääri jooksul 61 riigis võistlenud ja üle miljoni euro võitnud rootslane Peter Gustafsson.

casper simberg, 2014.a Niitvälja Karika võitjaKolmepäevase võistluse käigus selgitatakse individuaalarvestuses välja parimad nii naiste kui ka meeste võistlusklassis. Võistlevad mängijad Baltikumist, Venemaalt, Soomest, Rootsist, Portugalist, Šotimaalt, Saksamaalt, Norrast ja Inglismaalt. Kokku on registreerunud 129 meest ning 15 naist.

Niitvälja Golfi tegevjuhi Kristo Tohvri sõnul kannab Niitvälja Karikas endas kogu Eesti golfi ajalugu ja oma nimetahvli kinnitamine karikale on iga Eesti tippgolfimängija unistus. Võistluse kaalu näitab asjaolu, et osalejate arv on aasta-aastalt kasvanud ja jõudnud täismajani, võistlusel osalejate tase on tõusnud väga kõrgele ja kohal on kogu Eesti paremik koondise ja pea kõigi meie proffidega ning neile pakuvad tihedat konkurentsi lähiriikide tippmängijad.

Võistlust kantakse üle Delfi TV-s reedel alates kella 14.30-st ja pühapäeval alates 11.30-st.

Kõik on oodatud ka kohapeale võistlejatele kaasa elama.

XXIII Niitvälja Karikas by Mandatum Life kuulub Euroopa Golfi Assotsiatsiooni võistluskalendrisse ja World Amateur Golf Rankingu turniiride nimekirja, kus võistlejad saavad teenida maailma edetabeli punkte.

XXIII Niitvälja Karikas by Mandatum Life’i võistluse korraldamisse on oma panuse andnud Mandatum Life, Saku, Kalev, Euroopa hotell, Lahe Roos, Prike, Fysiopark.

XXII-Niitvälja-Karikas-by-Mandatum-Life-2015-banner--530x150px

 

Head Uudised GoodNews