1. Avaleht
  2. Sport
  3. Homme algab kriketi Eesti meistriliiga hooaeg
Homme algab kriketi Eesti meistriliiga hooaeg

Homme algab kriketi Eesti meistriliiga hooaeg

Täna toimuv Eesti kriketi hooaja avaüritus juhatab sisse homme algava meistriliiga, mis on nii meeskondade arvult, rahvusvahelistelt mängudelt kui ka eelarvelt enneolematu.

Eesti Kriketi Liidu peasekretäri Mart Tammoja sõnul osaleb tänavu meistriliigas rekordilised 12 meeskonda ning oodata on erakordselt kõrget konkurentsi. „Sel hooajal osalevad meeskonnad, mis koosnevad eestlastest, siin resideeruvatest välismängijatest ning esmakordselt võistleb ka Briti NATO vägede sõjaväelaste Eaglesi nimeline meeskond Tapalt,“ ütles Tammoja.

Peale meistriliiga on tänavuse kriketihooaja olulisemad sündmused Eestis toimuv Baltic Cup ja Põhjamaade Cup. Samuti komplekteeritakse Eesti koondis, mis esindab riiki erinevatel välisvõistlustel.

„Kriket on maailmas vaadatavuselt teine spordiala ning Eesti mängijate arv kasvab kiiresti. Paari aastaga plaanime jõuda vähemalt tuhande aktiivse harrastajani. Eraldi tegeleme noortele kriketi õpetamisega,“ ütles Tammoja ja lisas, et mäng arendab nii kiirust, füüsilist jõudu kui meeskonnamängu oskuseid.

„Võib julgelt öelda, et jää on hakanud liikuma. Eelmisel suvel avati Tallinna külje all Tiskres kaks uut kriketiväljakut. Mai alguses võeti Eesti Kriketi Liit Eesti Olümpiakomitee täieõiguslikuks liikmeks,“ sõnas Tammoja.

Kriketi Eesti meistriliiga mängud toimuvad igal nädalavahetusel ning võitjameeskond selgub septembris. Tänavu osalevad kriketi Eesti meistriliigas võistkonnad Hippos, Riders, Tallinn United, Viking Stars, Tigers, Rising Stars, Tallinn Stallions, Tartu Kriketiklubi, Tallinn Strikers, Tartu Hundid, Tallinn Falcons ja EFP Eagles.

Kriket on maailmas jalgpalli järel vaadatavuselt teine mäng. Kriket on pärit Inglismaalt, kust levis endistesse Briti kolooniatesse ja mujale. Maailmas mängitakse kriketit 104 riigis. 2009. aastal sai Eesti International Cricket Councili täisõiguslikuks liikmeks ning osaleb sellest ajast ka Euroopa meistrivõistluste mängudel.

Head Uudised GoodNews