1. Avaleht
  2. Sport
  3. Head uudised! Tallinnasse paigaldati viis elektroonilist jalgrattaparklat
Head uudised! Tallinnasse paigaldati viis elektroonilist jalgrattaparklat

Head uudised! Tallinnasse paigaldati viis elektroonilist jalgrattaparklat

Tallinna linnas alustas tööd viis uut elektroonilise lukustussüsteemiga jalgrattaparklat, milledes on ruumi 50-le ratta turvaliseks ja lukuvabaks parkimiseks, milledest üks asub Tallinna linnavalitsuse ees. Kokku on nüüdseks Tallinnas üle linna kokku elektroonilisi parkimiskohti 520 rattale.

Eesti noorte leiutatud turvaline rattaparkla on hea näide vajadusest ja innovaatilistest lahendustest. Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul sai idee alguse rattavarguste probleemist ja TTÜ taustaga asutajad otsustasid nutika rattaparkimis seadme turule tuua. „Tegemist on täielikult Eesti asutajate ja kapitalil põhineva ettevõttega, mis on tänaseks paigaldanud oma seadmeid muu hulgas ka Soome, Belgiasse, Šveitsi, Islandile ja USA’sse. Tallinna linnavalitsus on maailmas esimene, mille hoone juurde nutikas rattaparkla avati,“ ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ja lisas, et lähiajal paigaldatakse taolised rattaparklad ka Washington D.C. linnavalitsuse ja linnanõukogu hoone juurde.

Tegemist on täielikult Eesti asutajate ja kapitalil põhineva ettevõttega, mis on tänaseks paigaldanud oma seadmeid muu hulgas ka Soome, Belgiasse, Šveitsi, Islandile ja USA’sse.

„Elektroonilised rattaparklad on täiendus linna rattaparkimise võrgustikule, mis suve hakul  täienes samuti enam kui 100 ratta parkimisvõimalusega raudteejaamades, kui paigaldasime Laagri, Pääsküla, Kivimäe Hiiu, Rahumäe, Kitseküla ja Nõmme jaamadesse rattaparklad neile, kes vajasid kiiret ühendust rattaga kodu ja raudteejaama vahel,“ selgitas Klandorf

Uutes parklates saab isikustatud ühiskaardiga jalgratta lukustada kümnes Tallinnale kuuluvas parklas. Selleks tuleb skaneerida Tallinna ühiskaarti parkimisposti kohal või kasutades s Bikeep’i mobiilirakendust. Rattaparkla võimaldab jalgratta lukustada nii raamist kui rattast suure terastoru abil. Lisaks sellele on parklates kaameravalve ja alarm. See kõik tähendab, et kasutaja jaoks on tegemist süsteemiga, kuhu võib muretult jalgratta jätta ning võimaldab veelgi mugavamat jalgrattakasutust kuna kaasas ei pea kandma oma lukku.

Tallinna linna lepingupartneri poolt paigaldatud elektroonilised rattaparklad asuvad järgnevates asukohtades:

  • Vabaduse väljakul (20 parkimiskohta),
  • Harju ja Niguliste tänavate nurgal (10 parkimiskohta)
  • Toompuiestee ja Nunne tänavate nurgal (10 parkimiskohta), (kolib Balti jaama peahoone ette peagi)
  • Vana-Viru ja Viru väljaku tänavate nurgal (10 parkimiskohta),
  • Vabaduse väljak 7 hoone ees (10 parkimiskohta),
  • Solarise keskuse ees Estonia pst (10 parkimiskohta),
  • Hobujaama tänaval, Coca-Cola Plaza ees (10 parkimiskohta),
  • Nõmme raudteejaamas (10 parkimiskohta),
  • Linnaväljakul Lennujaamas (10 parkimiskohta).
Head Uudised GoodNews