1. Avaleht
  2. Sport
  3. HEA UUDIS FÄNNIDELE! Riia südames kerkib EM-i ajaks Eesti fännimaja
HEA UUDIS FÄNNIDELE! Riia südames kerkib EM-i ajaks Eesti fännimaja

HEA UUDIS FÄNNIDELE! Riia südames kerkib EM-i ajaks Eesti fännimaja

Riia südames kerkib EM-i ajaks Eesti fännimajaEesti Korvpalliliit ehitab Saku ja OlyBeti toel septembri alguses Riias toimuvale korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile sõitvatele Eesti fännidele Riia linna südamesse 1500 ruutmeetri suuruse ning üle 100 000 euro maksva Eesti fännimaja.

Eesti fännimaja hakatakse paigaldama Riia Vabadussambast 400 meetri kaugusel asuvasse parki 2. septembril. Fännimaja avatakse publikule EM-i laupäeval, 5. septembril ning selle uksed jäävad lahti kuni 9. septembrini. Kokku mahutab rajatis korraga kuni 1500 inimest. Fännimaja rajab Eesti Korvpalliliit koostöös suurtoetajatega Saku Õlletehas ja spordiennustusportaal OlyBet.

Riia südames kerkib EM-i ajaks Eesti fännimaja2“Riiga rajatav Eesti fännimaja on teadaolevalt ainus sellises mahus ja ulatuses projekt kogu Euroopa korvpalliajaloos. EM finaalturniirile sõidab Eestist enam kui 20 000 korvpallifänni ja meie soov on muuta Arena Riga Eesti koondise jaoks kodusaaliks ning luua fännidele Riias kodune keskkond – usume, et meeleolukas Eesti fännimaja Riia südames loob selleks suurepärase võimaluse,” ütles Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas.

Olympic Casino Eesti tegevdirektori Aigar Haini sõnul on tegemist ühe põnevaima projektiga, mida OlyBet on kunagi toetanud. “Ajal, mil Eesti koondis osaleb Euroopa meistrivõistlustel, avanes Riia südalinna tükikest kodumaad luues suurepärane võimalus avaldada toetust nii meie kossumeistritele kui ka nende kiindunud poolehoidjatele. Loodan, et iga eestimaalane, kes nendel päevadel Riias viibib, leiab tee fännimajani ja meie ühine toetus aitab Eesti koondise Pariisi,” ütles Aigar Hain.

Saku Õlletehase juhatuse esimehe Margus Kasteina sõnul on Saku kui pikaajalise Eesti korvpalli toetaja eesmärk pakkuda fännimajas korvpallisõbrale kodust elamust ja meelelahutust. “Kokku viime Eestist Riiga viis veoautotäit inventari ja tooteid, sh 35 000 liitrit erinevaid jooke õllest vee ja karastusjookideni,” lausus Kastein. “Teeme koos partneritega kõik selle nimel, et Eesti fännile Riias unustamatut ja ainukordset kogemust võimaldada.”

Riia südames kerkib EM-i ajaks Eesti fännimaja3Eesti fännimaja koosneb kolmest osast – paremast ja vasakust tiivast ning keskosast. Suurtoetajad Saku Õlletehas ja spordiennustusportaal OlyBet loovad Fännimajja mitmeid söögi- joogikohti ja lounge’id kokku 1000 istumiskohaga. Istumislaudade kohale paigaldatakse teleekraanid LG ja Expert tehnikakaupluste abiga, kust saab jälgida mängude otseülekandeid. Fännimaja keskossa rajatakse suure ekraaniga pealava, kus õhtuti tehakse võistluspäeva kokkuvõtteid ja pakutakse kommentaare ning esinevad parimad Eesti artistid. OlyBet pakub kohapeal fännidele ka võimalust teha kõikidele mängudele spordiennustusi, milleks on varutud piisavas koguses tahvelarvuteid ning on loodud wifi võrk. Sportland avab fännimajas fännipoe, kust saab soetada särke, salle ja muud fänniatribuutikat. Fännimaja avab uksed iga päev kell 12.00 ning lõpetab päeva öörahu saabumisega kell 23.00.

“Ka FIBA jaoks on tegemist esmakordselt sellise projektiga. Eesti sai FIBA-lt eriõiguse näidata Riias toimuvaid mänge fännimaja teleekraanidel, ent lähtuvalt FIBA reeglitest tohib mänge näidata vaid Eesti fännidele. Seetõttu on sissepääs fännimajja lubatud vaid Eesti residentidele ning piletikontrollil tuleb esitada ka isikut tõendav dokument,” selgitas Eesti Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.

5. septembril saab fännimajas jälgida Tšehhi-Eesti, Läti-Belgia ja Leedu-Ukraina mänge ning nautida Tanel Padar & The Suni kontserti. 6. septembril näidatakse Eesti-Belgia, Läti-Leedu ja Ukraina-Tšehhi mängu ning lavale astuvad Kukerpillid koos erikülalisega. 7. septembril saab vaadata Leedu-Belgia, Läti-Tsehhi ja Eesti-Ukraina mänge. 8. septembri kavas on fännide tänavakorvpalli turniir ja Trafficu kontsert. Fännimaja on avatud kuni 9. septembril kella 20 õhtul, maja suletakse vahetult enne õhtuse Eesti-Leedu mängu algust.

Esmaspäeval jõuab müüki 1000 viiepäevast Eesti fännimaja pääset hinnaga 15 eurot – pääsmeid saab soetada Eesti Korvpalliliidu veebist aadressil www.basket.ee. Ostetud pilet tuleb esitada fännimaja sissepääsul kas väljaprindituna või nutiseadme ekraanil. Pilet vahetatakse käepaela vastu, mille alusel saab fännimaja külastada kõigil viiel päeval. “Kohapeal on võimalus soetada ka ühe päeva pilet, kuid fännimajja pääsemine sõltub ruumi täituvusest ning seetõttu on mõistlik ette soetada viie päeva pilet,” märkis Keio Kuhi.

Riia südames kerkib EM-i ajaks Eesti fännimaja4

Head Uudised GoodNews