1. Avaleht
  2. Sport
  3. HARUKORDNE PÄÄS PARAOLÜMPIALE! Liikumispuudega Eesti kergejõustiklane sai harukordse pääsu paraolümpiale
HARUKORDNE PÄÄS PARAOLÜMPIALE! Liikumispuudega Eesti kergejõustiklane sai harukordse pääsu paraolümpiale

HARUKORDNE PÄÄS PARAOLÜMPIALE! Liikumispuudega Eesti kergejõustiklane sai harukordse pääsu paraolümpiale

Egert Jõesaar Heitjate seeriavõistluse II etapil Tallinnas 18. mail 2016 Foto: Siim Semiskar
Egert Jõesaar Heitjate seeriavõistluse II etapil Tallinnas 18. mail 2016
Foto: Siim Semiskar

Täna kinnitas Eesti Paraolümpiakomitee Rio2016 paraolümpiamängudel Eestit esindavad sportlased, teiste seas sai pääsme paraolümpiale ka liikumispuudega kettaheitja Egert Jõesaar. Viimati esindas liikumispuudega sportlane Eestit paraolümpial kergejõustikus kümme aastat tagasi.

Eesti Invaspordi Liidu presidendi Rainer Vakra sõnul on tegemist märkimisväärse tulemusega. “Viimati osales Eesti liikumispuudega kergejõustiklane paraolümpial Atlantas 1996. Aastal. Oleme vahepealsetel aastatel panustanud sellesse, et leida noori liikumispuudega kergejõustiklasi, kes suudaksid Eesti olümpiaunistuse tõeks teha. Sel aastal olemegi pika pausi järel taas konkurentsis,” rääkis Vakra.

Egert Jõesaar on liikumispuudega kettaheitja, kes hoiab maailma parakergejõustiku kettaheite edetabelis hetkel 9. kohta. 1994. aastal sündinud sportlane täitis paraolümpia A-normi tänavu mais, kui heitis Eesti heitjate seeriavõistlusel Audentese staadionil ketast 46.72 meetrit.

Jõesaare treeneri Mart Olmani sõnul on liikumispuudega kettaheitja näidanud stabiilset vormi kogu hooaja vältel. “Tänavu on Egert heitnud ketast stabiilselt üle 44 meetri ja treeningutel ka üle olümpianormi. Järgnevatel kuudel on fookus ainult paraolümpiaks valmistumisel. Eesmärk on keskenduda heite tehnikale ja kiirusele, et saavutada veelgi paremat tulemust,” rääkis Olman.

1996. aastal osales Atlanta paraolümpiamängudel liikumispuudega kergejõustiklane Anneli Ojastu. Toona võitis Eesti sportlane Atlantas kokku kolm medalit: kuldmedali 100 meetri jooksus, hõbemedali 200 meetri jooksus ning hõbemedali kaugushüppes.

Rio2016 paraolümpia mängud toimuvad 7. – 18. septembrini.

Head Uudised GoodNews