1. Avaleht
  2. Sport
  3. Haabersti Ringi keskuselt võeti maha sarikapärg
Haabersti Ringi keskuselt võeti maha sarikapärg

Haabersti Ringi keskuselt võeti maha sarikapärg

Sarikapärg võeti maha kevadel valmivas 9000-ruutmeetrises Ringi keskuses, kus saab endale kodu Tallinna Spordiakadeemia Kalev, lisaks tulevad sinna ka rannavõrkpalli- ja jalgpalliväljakud.

Spordiakadeemia otsis omale ruume üle kaheksa aasta. „Meil harjutab ligi 500 koolinoort ja ruumipuudus piirab meie arengut. Osalesime Tallinna linna korraldatud konkursil, mille võitsime ja saime hoonestusõiguslepingu. Kerkiv keskus läheb hästi kokku Tallinna sporditaristu arengu kontseptsiooniga,“ ütles akadeemia juht Eduard Beilinson. Spordikeskuse juurde tulev saunakeskus on kogu elu Õismäel elanud Beilinsoni sõnul kohalike elanike suur soov, sest ujulaid on mitu, aga korralikku linnasauna ei ole.

Keskust arendava Tallinna Spordibaaside omanik Kalle Kuusik rääkis, et kogukonnakeskuseks kujunenud Viimsi Spa eeskujul tahetakse Haaberstisse luua spordi- ja vabaajakeskus, kuhu lisaks sportlastele saavad tulla pered ühes sõpradega tervislikult aega veetma.

Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos oli seda meelt, et spordikeskusi on viiruste levimise perioodil väga vaja, sest sporti harrastava inimese loomulik immuunsus on teiste omast kindlasti tugevam. „Meie ehitatav spordikeskus on eriline selle poolest, et ta asub Väike-Õismäe südames ja on veerandsajatuhandele siinsele elanikule väga lähedal,“ sõnas Roos.

Keskuse ehitab Mapri Ehitus, arhitektuurne lahendus pärineb Asum Arhitektidelt, sisekujunduse teeb Nion, väli- ja sisegraafika eest hoolitseb Velvet.

Keskuse esimesel korrusel hakkab paiknema pallimängude saal: kaks täismõõtmetes treeningväljakut korvpallitreeninguteks. Saali saab kohandada täisväljakuks meistrite liiga ja koondise mängude jaoks. Tribüünid on kuni 500 inimesele.

Keskuse liivaväljakud on kolm rannavõrkpalli või rannatennise platsi soojendatava liivaga. Keskusest saab rannajalgpalli treeningväljak, kus lapsed ja täiskasvanud saavad aasta ringi mängida. Lõõgastusalal on saunad ja mullivannid, bassein, lisaks kohvik sportlastele ja kohalikele elanikele.

Teisel korrusel asub 24/7-iseteenindusega spordiklubi Gym, lisaks sportimist toetavad teenused, nagu füsioteraapia ja massaaž ning lõõgastusala. Hoones leiab asukoha sportlastele mõeldud hostel 106 voodikohaga. Keldrikorrusele rajatakse džuudosaal koos õppeklassiga, mitme otstarbega treeningsaal ja tantsusaal.

Head Uudised GoodNews