1. Avaleht
  2. Sport
  3. GoodNews kiidab! Seminaril „Lase tiiger välja!“ jagab kogemusi ja näpunäiteid olümpiavõitja Gerd Kanter
GoodNews kiidab! Seminaril „Lase tiiger välja!“ jagab kogemusi ja näpunäiteid olümpiavõitja Gerd Kanter

GoodNews kiidab! Seminaril „Lase tiiger välja!“ jagab kogemusi ja näpunäiteid olümpiavõitja Gerd Kanter

Gerd Kanter Foto: Marko Mumm
Gerd Kanter
Foto: Marko Mumm

Eesti Olümpiakomitee käivitab noorsportlaste koolitusprogrammi, mille täna toimuval pilootseminaril „Lase tiiger välja!“ jagab kogemusi ja näpunäiteid olümpiavõitja Gerd Kanter oma tiimiga.

Eesti Olümpiakomitee tipp- ja kvaliteetspordikomisjoni juht Tõnu Tõniste sõnul on tippspordi järelkasvu jätkusuutlikkuse tagamine EOK jaoks üks võtmeküsimusi. „Tegeleme noorte saavutusspordi tugevdamise ja konkurentsivõime tõstmisega väga tõsiselt. Üks konkreetne samm on uue noortetippspordi rahalise toetussüsteemi juurutamine. Järgmiseks sammuks on koolitusprogrammi käivitamine, andmaks suure potentsiaaliga noortele tippspordis läbilöömiseks vajalikud laiapõhjalised teadmised ja oskused,“ ütles Tõniste.

Täna toimuv motivatsioonikoolitus „Lase tiiger välja!“ on esimene seminar Eesti Olümpiakomitee uuest koolitusprogrammist, mille eesmärk on pakkuda noorsportlastele uusi teadmisi ja oskusi tippspordis suurte saavutusteni pürgimisel.

Motivatsioonikoolituse viib läbi Team75Plus meeskond – olümpiavõitja Gerd Kanter, Raul Rebane ja Hans Üürike, kes räägivad võitja mõtteviisist praktikas: eesmärgistamine, sportlase sotsiaalne roll, saavutuskorraldus ehk kuidas organiseerida edu, imagoloogia ja meedia, enda sõnumi edastamine ja sotsiaalmeedia kasutamine, spordielu logistika, meeskonnatöö. Pilootseminaril osalevad Audentese Spordigümnaasiumi 12. klasside õpilased, EOK „Märka järgnevat põlvkonda“ järelkasvutiimi liikmed ning ERGO noorsportlase stipendiaadid.

Koolitusprogrammi raames on edaspidi plaanis anda lootustandvatele noorsportlastele struktureeritult uusi tippspordispetsiifilisi teadmisi teisteski olulistes valdkondades nagu toitumine, päevarežiimi seadmine, taastumine, vigastuste ennetamine, psühhoogiline ettevalmistus, kommunikatsioon ja palju muud.

Head Uudised GoodNews