1. Avaleht
  2. Sport
  3. GOODNEWS KATSETAS! TERASESSE TRENNI! Aerial Yoga: kamp joogahuvilisi treeneri juhatusel kookonis väänlemas
GOODNEWS KATSETAS! TERASESSE TRENNI! Aerial Yoga: kamp joogahuvilisi treeneri juhatusel kookonis väänlemas

GOODNEWS KATSETAS! TERASESSE TRENNI! Aerial Yoga: kamp joogahuvilisi treeneri juhatusel kookonis väänlemas

headuudisedMöödunud nädalal olid Terase Spordikeskuses Aerial Yogat treenimas Põhja-Eesti Pimedate Ühingu inimesed ja koos nendega tegid prooviks ühe trenni kaasa ka GoodNews toimetuse ajakirjanikud Monika Kuzmina ja Joanna Müür.

Alljärgnevas loos jagavad osalejad oma muljeid, mis annavad ehk paremini aimu sellest, mida kujutab endast jooga kookonis rippudes.

Kõigepealt aga veidi infot sellest uuest ja põnevast joogavariandist

Aerial Yoga – see on uus kontseptsioon traditsioonilisest joogast. Spetsiaalse hamak´i ehk linast kiige kasutamine joogaharjutustes aitab joogahuvilisel uutmoodi kogeda gravitatsiooni, avardada oma arusaama joogast tervikuna. Osade õhus sooritatavate harjutuste tegemisel toetub keha linale, osade puhul kaob linasse kogu keha.

headuudised2

Aerial Yoga arendab jõudu ja keha painduvust, selle tehnikaga saavutatakse rohkem kui lihtsalt venitustega. Toimuvad muutused kehahoiakus, lihastes, areneb sügav täishingamine. Sügav hingamine tugevdab rahulikku ja muretut seisundit, mis omakorda suurendab mentaalset võimekust ja see ongi jooga eesmärk.

headuudised3

Pimedate ühingu inimesed on rahul

Helen Künnapile on see trenn lõõgastuseks keset tööpäeva ehk siis lõunaaja lõdvestus. “Väga mõnus! Harjutused on lahedad, mõned on lihtsamad, paljud poosid ja elemendid on tavalise joogaga sarnased,” räägib kaks aastat joogaga tegelenud Helen. “Siin saab toetuda lina peale, venitus tuleb kõvem, lina ise venitab ja tõmbab.”

headuudised5

Harrastusnäitleja Hedy Haavalaid käib joogatrennis 2011. aastast, vahelduva eduga, nagu ta ise ütleb. “Oluline on see, et saad võtta puhkehetki, teha nii palju, kui saad,” arvab ta ja lisab, et jooga on teda tugevasti painduvamaks muutnud.

headuudised4
Viieaastase joogastaažiga Ahti Tomp, kes pimedate ühingus tegeleb spordi- ja kultuuriprojektidega, ütleb, et alati on mõnus midagi uut järele proovida, aga neid huvitavaid asju on nii palju, et kõigi jaoks aega ei jää. Aerial Yoga tarvis ta selle leidis ja on rahul.

headuudised6

Meediainimene Monika sai õige maigu kätte

Mediamarketingi juht ja GoodNewsi peatoimetaja Monika Kuzmina tunnistab, et teda on jooga aastaid veidi hirmutanud ning ausalt öeldes on seni jooga lisainfot omamata paistnud talle veidi liiga aeglane sportlik tegevus. “Mulle meeldib joosta, meeldib poks. Eelmisel aastal Haapsalus toimunud joogafestivalil sain aru, et olen elanud jooga osas pimestavate silmaklappidega. Sain aru, et jooga võib olla nii paljut — kiire, rõõmus, elav, rahulik ja palju muud. Seega võtsin sel korral treener Anna Sarapi kutse vastu suure rõõmu ja põnevusega hinges,” seletab ta. Mida aga arvab nooruslik ja sportlik daam Aerial Yoga esimese tunni järel?

headuudised7
“Jah, tund oli raske. Mitmed minu kehale harjumatud harjutused tulid raskelt. Kui võiks arvata, et mis see joogatamine ära ei ole, siis tunnistan, et lugupidamine ala vastu süvenes. Usun, et esimese kogemuse saamiseks on ülioluline “sattuda” hea treeneri juurde. Mulle isiklikult meeldivad karmid, kuid samal ajal hea huumorimeelega treenerid. Seda oli ka meie joogatreener Anna Sarap. Allahindlust ei teinud, aga saamatuse üle sai ühiselt sõbralikult naerdud. Oli positiivne pinge treenimise osas ja samas negatiivset pinget polnud. Seega kokkuvõtvalt ütlen, Anna oli esimene inimene, kes suutis mulle jooga huvitavaks teha ja jättis tunde, et ma võiks joogatundi veel minna.
Vähem oluline polnud ka see, et olime joogatunnis koos Põhja-Eesti Pimedate Ühinguga, mis kinkis võimaluse vaadata veelgi sügavamale enda sisse ja saada aru, et inimene saab hakkama kõigega, mida ta vaid väga soovib. Nähes meie toimetuse kõrval inimesi, kellest osad nägemispuudega, joogaharjutusi sooritamas siidise kergusega, oli justkui üleskutse südametunnistusele – ole parem ja tee rohkem”

headuudised8

Joanna nimetab tulemusi erakordseteks

Monika assistent Joanna on jooganduses täitsa roheline. “Olen varem joogast palju head kuulnud, aga ise ei olnud selleni kunagi jõudnud. Olin varem spordiklubide tunniplaanides näinud joogatrenne, kuid alati tekkis tunne, et äkki see pole ikkagi mulle, näiteks kartsin ma, et ma ei paindu piisavalt,” meenutab ta. “Esmaspäeval sain enda joogahirmust üle, käisime Terase spordiklubis Aerial Yogat proovimas, mis oli äärmiselt huvitav. See ei olnud mingi tavaline jooga, vaid me saime joogat proovida linade sees rippudes. Alguses tundus seegi hirmutav, aga tegelikult polnud hullu midagi. Väga meeldisid mulle trennikaaslased ning treener Anna oli piisavalt karm, et mitte niisama viilida, vaid ikka trennist maksimumi võtta. Kui nüüd aus olla, siis oli mitmeid harjutusi, millega mitte kuidagi hakkama ei saanud, aga see ongi individuaalne, mis kellel välja tuleb ning treener näitas piisavalt erinevaid võimalusi erinevate harjutuse tegemiseks.

headuudised9
Peale trenni valdas imelik rahu ning rammestus, mis olid väga erakordsed, eriti see rahu. Pea ei mõelnud mitte millegi peale ja keha oli piisavalt väsinud, see oli suurepärane lõpp päevale. Olen selle võimaluse ja kogemuse üle väga õnnelik ning võin kindlalt kinnitada, et siit sai minu joogapisik alguse.”

headuudised10
Nagu öeldakse, ühe inimese kiidusõnad võivad jätta kahtlema, kahe omad panevad mõtlema, viie inimese head muljed aga hajutavad kõik kahtlused.

VAATA AERIAL YOGA’T TUTVUSTAVAT VIDEOT!

https://youtu.be/vjjduZFAmQA

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews