1. Avaleht
  2. Sport
  3. GALERII! Rio olümpia teleülekandeid kommenteerib üle 20 Eesti spordieksperdi
GALERII! Rio olümpia teleülekandeid kommenteerib üle 20 Eesti spordieksperdi

GALERII! Rio olümpia teleülekandeid kommenteerib üle 20 Eesti spordieksperdi

pilt_58Rio 2016 olümpiamängude teleülekandeid hakkavad Viasat Sport Balticu ja TV3 eetris kommenteerima rohkem kui 20 Eesti spordieksperti. Eesti kergejõustiklaste heitlustele Rio olümpiaareenidel saab kaasa elada ka vabalevikanalil TV3.

Eesti Olümpiakomitee peasekretäri Siim Suklese sõnul on tänaseks Rio olümpiapääsme lunastanud juba 32 Eesti sportlast. “Loomulikult on meie soov, et võimalikult paljude meie sportlaste stardid olümpiamängudel oleksid jälgitavad otsepildis koos eestikeelsete kommentaaridega. TV3 ja Viasat Sport Baltic seda kindlasti pakuvad. Ülekanded olümpiamängudelt erinevate telekanalite vahendusel suurendavad spordifännide võimalusi olümpiamelust osa saada ja võimaldavad soovi korral teha ise valiku, millise spordiala olümpiavõistlust täna otsepildis jälgitakse,“ selgitas Sukles.

Eesti juhtiva spordikanali Viasat Sport Baltic sisujuhi Kalev Kruusi kinnitusel on käed löödud üle 20 Eesti spordikommentaatoriga Rio teleülekannete tegemiseks. “Eestikeelsete kommentaaride ja põhjalike taustaselgitustega jõuab Viasat Sport Balticu ning TV3 eetrisse kokku üle 300 tunni sporti Rio olümpiaareenidelt, julgelt pool sellest on otseülekanded,” rääkis Kruus. “Kogu rahvusvahelist telepilti Rio olümpiamängudelt näeb ligikaudu 1000 tunni ulatuses kuuel Viasati olümpia lisakanalil, mis spetsiaalselt augustikuuks tööle pannakse.

pilt_47

Näiteks Rio olümpiamängude korvpallivõistlusi hakkavad kommenteerima Kalev Kruus, Rauno Pehka ja Tarmo Paju, jalgpalli Taavi Pailk, Dannar Leitmaa ja Jonas Grauberg, kergejõustikku Margus Uba ja Timo Tarve, võrkpalli ning rannavõrkpalli Vallot Pukk ja Andrei Ojamets, golfi Torel Neider ja Kalev Kruus, tennist Michel Lehtmets ja Margus Uba, sõudmist Timo Tarve, tõstmist Dannar Leitmaa, ujumist Margus Uba, triatloni Kalev Kruus jt.

pilt_19

Telejaama TV3 tegevjuhi Priit Leito sõnul otsustas TV3 esmakordselt olümpiamänge üle kanda seepärast, et kergejõustiku distsipliini pöidlahoidjate kandepind on Eestis ilmselt suurim. “Seega otsus oli lihtne – näitame inimestele seda, mida nad näha soovivad,” rääkis Leito. “TV3-s läheb augustis eestikeelsete kommentaaridega eetrisse üle 100 tunni teleülekandeid Rio de Janeiro olümpiastaadionilt. Näitame kogu kergejõustikuprogrammi, milles põhitähelepanu on loomulikult Eesti kergejõustiklaste ülesastumistel. TV3 saadab Riosse kohapeale ka oma ajakirjaniketiimi, kes toodab sisu nii “Seitsmestele uudistele” kui ka portaalile Uudised.ee.”

5. – 16. augustini toimuvad Brasiilias Rio de Janeiros järjekorras 31. suveolümpiamängud, kust võtab eeldatavalt osa üle 10 000 sportlase 206 riigist. Tegu on esimeste olümpiamängudega Lõuna-Ameerikas.

[iframe class=”tv3play” src=”http://tv3play.tv3.ee/embed?id=733260″]

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews