1. Avaleht
  2. Sport
  3. Galerii! Ratastoolitennise Baltic Team CUP Tallinna etapil tulid eestlased teisele kohale
Galerii! Ratastoolitennise Baltic Team CUP Tallinna etapil tulid eestlased teisele kohale

Galerii! Ratastoolitennise Baltic Team CUP Tallinna etapil tulid eestlased teisele kohale

Ratastoolitennis 06Vabariigi aastapäeval toimunud Baltic Team CUP Tallinna etapil võistlesid baltikumi parimad ratastoolitennisistid. Pika võistluspäeva lõpuks vormistas meeskondliku võidu meeste arvestuses Leedu ja naiste arvestuses Läti. Eestlased jäid nii meeste kui naiste koondarvestuses teisele kohale.

Eesti valitseva ratastoolitennise meistri Viljar Villiste sõnul oli võistluspäev pingeline kõikidele võistkondadele. “Kuigi meeste arvestuses võitsime Läti ratastoolitennisiste ülekaalukalt, pidime tunnistama leedulaste paremust. Meeste arvestuses vormistasimegi eestlastele teise koha. See innustab meid kindlasti veelgi rohkem suvel Vilniuse etapil eestlaste au kaitsma. Meie eesmärk on aasta lõpus korrata möödunud aastast kogu sarja võitu,” rääkis Villiste.

Eesti ja Läti meeste võistkondlikus arvestuse võitsid Eesti mängijad lõunanaabreid tulemusega 3:0. Eestlased võitisid lätlasi nii ükskikmängud kui paarismängud alistades vastased kindlalt. Eesti ja Leedu meeste võitskondlikus arvestuses läks võit napilt Leedule tulemusega 2:1. Leedulaste vastu võideti ühes üksikmängus ja teises üksikmängus ning paarismängus tuli tunnistada leedulaste paremust. Läti ja Leedu meeste võistkondlikus arvestuses läks võit samuti leedulastele. Leedu oli tugevam mõlemas üksikmängus ja paarismängus vormistades Läti üle võidu tulemusega 3:0. See tõi meeste arvestuses Tallinna etapi võidu leedukatele Eesti võistkonna ees jättes lätlased kolmandale kohale.

Naiste arvestuses võistlesid Eesti ja Läti võistkonnad. Siin tuli naistel tunnistada nii üksikmängudes kui paarismängus lõunanaabrite tugevust. Tallinna etapi tulemusena vormistasid naiste arvestuses eestlaste ees kindla võidu lätlased tulemusega 3:0.

Eesti võistkonnas mängisid valitsev Eesti ratastoolitennise meister Viljar Villiste koos Mait Mätase, Urmo Voogla, Kristi Viisimaa ja Signe Falkenbergiga. Ratastoolitennise võistkonna treeneriks on Alar Milk, kes oli ühtlasi ka peetava võistluse peakohtunikuks. Lisaks eestlastele astusid võistlustulle Läti ja Leedu meeskonnad ning Läti naiskond.

Baltic Team CUP koosneb kolmest võistlusetapist, mis toimuvad aasta jooksul Tallinnas, Riias ja Vilniuses. Esimene etapp toimus 24. veebruaril Tallinnas, järgmine etapp viib sportlased augustis Vilniusesse ja karikavõit otsustatakse detsembris Riias. 2016. aasta 3-etapilise Baltic Team CUP võistluse meeskondade võidu pälvis Eesti.

Eestis alustati ratastoolitennise mängimisega 2010. aastal. Lätis ja Leedus on ala harrastatud oluliselt kauem. Ratastoolitennist mängitakse spetsiaalsetes tennisemängu ratastoolides, mille rattad on paremaks ja kiiremaks manööverdamiseks seatud suure kaldenurga alla. Eestis on ratastoolitennise arendamisesse andnud suure panuse Eesti Tennise Liit ja erinevad tennisekeskused. Baltic Team Cupi Tallinna etappi toetavad Rocca Al Mare Tennisekeskus, Tallinna linn ning erinevad ettevõtjatest annetajad.

Eesti Invaspordi Liit ühendab liikumispuudega inimesi pakkudes neile erinevaid võimalusi liikumiseks ja spordiga tegelemiseks. Liit edendab liikumispuuetega inimeste spordiliikumist Eestis eesmärgiga tuua liikumispuudega inimesed välja ühiskondlikku ellu ja propageerida tervislikke eluviise. Eesti liikumispuudega inimestel on võimalik harrastada näiteks selliseid spordialasid nagu istevõrkpall, ratastoolitennis, kergejõustik, jõutõstmine, saalihoki, ratastoolicurling, ujumine ja palju muud. Eestis on ainuüksi ratastooli kasutavaid inimesi ligikaudu 5000.

Galerii!

Head Uudised GoodNews