1. Avaleht
  2. Sport
  3. Fotod! Jõutõstmise Eesti meistrivõistlustel oli võimsaim Elar Kraav
Fotod! Jõutõstmise Eesti meistrivõistlustel oli võimsaim Elar Kraav

Fotod! Jõutõstmise Eesti meistrivõistlustel oli võimsaim Elar Kraav

EMV222.-23. aprillil toimusid Tallinnas Sparta spordiklubis Eesti meistrivõistlused jõutõstmises. Meeste avatud klassis käis absoluutklassis tihe rebimine kuni viimaste katseteni. Võitjaks tuli Elar Kraav (Tartu Ülikooli SK) 549 wilks’i punktiga, järgnesid Siim Rast (Spordiklubi Reval-Sport) 539 wilks’i ja Mihkel Raadik (Viljandi) 532 wilks’iga.

Elar Kraav ütles enne võistlust, et trennid sujusid hästi ja sellel võistlusel talle arvestatavat vastast ei ole. “Mida vanemaks ma olen saanud, seda rohkem ja paremini ma ennast võistlustel realiseerin. Kuigi spordis võib alati üllatusi ette tulla, siis sellepärast see mulle meeldibki, et isegi pisidetail võib võistluse käiku suurelt mõjutada.” Võistlusele eelneval päeval oli Elar treenerina oma sportlaste kõrval, kuid see ei mõjutanud tema enda esinemist.

EMV4

Naiste absoluutklassis võidutses Marianna Bogdanova. Parim noor oli Mark Kihu ja parim juunioride arvestuses Kermo Pärn. Võistlused olid väga kõrgetasemelised, püstitati üle 30 uue Eesti rekordi.

Eesti Jõutõsteliidu juht Kaido Leesmann ütles võistluste kommentaariks: „Pinget jätkus kuni võistluste lõpuni ja hea oli näha paljude sportlaste arengut. Kindlasti jääb varustusega võistlustele kindel koht meie kalendrisse, sest sportlased tahavad proovida suuri raskusi. Hetkel on näha, et klassikaline jõutõstmine areneb Eestis ja ka maailmas üha kiiremini.“

EMV1

Jõutõstjate järgmine suurem jõuproov on mai lõpus Kaunases, kus toimuvad maailmameistrivõistlused lamades surumises.

Wilks’i punktisüsteem on jõu ja kehakaalu koefitsiendi arvutamiseks jõutõstmises. Wilks’i koefitsenti kasutatakse võistlustel absoluutse võitja ja järgunormatiivide selgitamiseks.

Head Uudised GoodNews