1. Avaleht
  2. Sport
  3. FOTOD I Tallinna päeva spordipäeval külastasid koole Kristina Šmigun-Vähi, Kregor Hermet ja teised
FOTOD I Tallinna päeva spordipäeval külastasid koole Kristina Šmigun-Vähi, Kregor Hermet ja teised

FOTOD I Tallinna päeva spordipäeval külastasid koole Kristina Šmigun-Vähi, Kregor Hermet ja teised

Reedel, 14. mail toimus Tallinna päeva eelürituste raames pealinna koolides esmakordselt spordipäev, mille eesmärk oli innustada lapsi ja noori liikuma. Spordipäeva raames tegid õpilastega sportlikke tegevusi linna Sport Kooli programmi partnerklubide treenerid, juhendajatena lõid kaasa ka mitmed tuntud sportlased ning Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Mihhail Kõlvart. Foto: Ilja Matusihis

Linnapea sõnul panustab Tallinn maksimaalselt, et edendada noorte sportlikku ja aktiivset eluviisi. “Lisaks positiivsetele mõjudele noorte kehalises arengus toetab spordiga tegelemine ka vaimu ja isiksuse arengut,” märkis Mihhail Kõlvart. “Sport aitab kujundada eluks väga vajalikke isiksuseomadusi: järjepidevust, distsipliini, eesmärkide seadmise ja eneseusu kasvatamise oskust ja palju muudki. Lisaks õpime sporti tehes mängureeglite järgimise kaudu ausust ja meeskonnatöö olulisust – koostööd tehes oleme edukamad ja tulemuslikumad nii spordis kui ka elus laiemalt. Tehes reede hommikul ka ise Tallinna Järveotsa Gümnaasiumis õpilastega koos erinevaid harjutusi, oli väga tore nende silmis näha suurt rõõmu ja õhinat. On hea meel, et sport ja liikumine lastele meeldivad. Loodan, et spordipäeval kaasa löönud noored püsivad sportlikud ja aktiivsed ka edaspidi.“

Howard Frier. Foto: Ilja Matusihis

Tallinna päeva spordipäeval, mille tegevusteks olid erinevad osavus- ja jõuharjutused, teatevõistlused ja jõuproovid, lõid kaasa 11 üldhariduskooli I klassi õpilased. Päeva peamine eesmärk oli pakkuda lastele meeleolukat ja põnevat sportlikku tegevust, mis õpetaks sportimist nautima ja innustaks neid olema ka edaspidi aktiivsed.

Gerd Kanter. Foto: Albert Truuvert

Merivälja Koolis spordipäeval kaasa löönud olümpiavõitja Gerd Kanter hindas spordipäeva kordaläinuks. „Spordipäev oli meeleolukas. Oli hea meel näha, et Merivälja Kooli esimese klassi lapsed tõeliselt naudivad liikumist. Iga uus harjutus haarati lennult ja kui ei tulnudki kohe välja, siis prooviti usinalt ja rõõmuga uuesti,“ rääkis olümpiavõitja. „Esimene kooliaste on noorte käitumise ja hoiakute kujunemisel kriitilise tähtsusega. Kui selles vanuses tekib spordi suhtes vastumeelsus, on hiljem juba keeruline midagi muuta. Leian, et selles vanuses on esmatähtis, et laps naudiks liikumist ja tunneks sellest rõõmu. Seda aitab saavutada, kui kehalise kasvatuse tunnid ja ka treeningud spordiklubides oleksid mängulised ja kindlasti mitmekülgsed ning vaheldusrikkad. Loodan, et tavapärasest veidi erinev päev pakkus lastele positiivseid emotsioone ja vajalikku vaheldust, et huvi spordi ja liikumise vastu püsiks ja kasvaks,“ rääkis Kanter.

Kregor Hermet. Foto: Jana Laigo

Lisaks lõid tuntud sportlastest spordipäeval kaasa kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi Tallinna Kuristiku Gümnaasiumis, korvpallitreener Howard Frier Ristiku Põhikoolis, korvpallurid Kregor Hermet ja Indrek Sunelik Kadrioru Saksa Gümnaasiumis ning Hermet ka Tallinna Südalinna Koolis. Spordipäeva Tallinna üldhariduskoolides korraldas kultuuri- ja spordiamet.

Head Uudised GoodNews