1. Avaleht
  2. Sport
  3. FOTOD! EOK tähistas Gerd Kanteri ja Tõnu Tõnistega olümpiapäeva
FOTOD! EOK tähistas Gerd Kanteri ja Tõnu Tõnistega olümpiapäeva

FOTOD! EOK tähistas Gerd Kanteri ja Tõnu Tõnistega olümpiapäeva

Foto: EOK

Eesti Olümpiakomitee tähistas 3. septembril Sportland Kõrvemaa Rattamaratonil olümpiapäeva koos olümpiavõitja Gerd Kanteri ning olümpiahõbe- ja -pronksmedalisti, EOK asepresidendi Tõnu Tõnistega.

Gerd Kanteri sõnul on liikumisharrastuse puhul oluline nautida seda, mida teed. „Spordialasid on maailmas väga palju ning tasub teha tutvust erinevate aladega. Nii saab laiendada oma spordialast silmaringi, mõnusalt veeta aega pere ja sõpradega ning ühtlasi koguda uusi liikumiselamusi. Sügisel, kui põhihooaeg on lõppenud, siis meie toredat sügist nautida oma väga meeldiv rattasõidu ja metsajooksuradadel. Tähtis on tunda liikumisest rõõmu ning sellest olümpiapäev räägibki,“ rääkis Kanter.

Tõnu Tõniste lisas, et regulaarse liikumisharrastuse positiivseid mõjusid tasub igaühel endale teadvustada.  „Liikumine on tervis – see on pikem eluiga, rõõmsamalt ja energilisemalt elatud elu,“ ütles Tõniste, kes tegeleb jätkuvalt jõudumööda purjetamisega, aga püüab igapäevaselt jõuda ka metsa koeraga pikematele kiirkõnni- või jooksuringidele ning teeb lisaks jõuharjutusi. „Ei tasu jääda kinni ühte alasse – kogu keha võiks saada erinevat koormust,“ soovitas ta.

Kanter andis Sportland Kõrvemaa Rattamaratoni lastesõitudele stardid ja kiitis väikeseid osalejaid, pärast joonistas isasid-emasid finishisse ootavate lastega koos ka olümpiateemalisi pilte. Tõniste andis stardipaugu täiskasvanute sõitudele. Võitjaid autasustasid olümpiasangarid koostöös. Kõik olümpiapäeval osalejad said Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bachi ja Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa allkirjaga diplomi.

Olümpiapäev tugineb kolmele sambale: olümpiaväärtused, aktiivne liikumine ja uute spordialade avastamine. Olümpiapäevaga tähistatakse nüüdisaegse olümpialiikumise algust 1894. aastal, kui 23. juunil kiideti Pariisis Sorbonne’is ühehäälselt heaks Pierre de Coubertini ettepanek hakata taaskorraldama olümpiamänge. See kuupäev tähistabki nüüdisaegse olümpialiikumise sündi ja Rahvusvahelise Olümpiakomitee asutamist. Rahvuslikud olümpiakomiteed üle maailma tähistavad olümpiapäeva erinevaid üritusi korraldades, kusjuures vastavalt kohalikele oludele võib olümpiapäeva tähistada ka mõnel muul päeval. Kuna Eestis peetakse 23. juunil jaanipühasid, võtsimegi tänavu suurema tähistamise ette Kõrvemaa Rattamaratonil, kus leidus aktiivset tegevust kogu perele.

VAATA GALERIID!
Fotod: EOK

Head Uudised GoodNews