1. Avaleht
  2. Sport
  3. Firstwheel Academy võidusõidu monoratastel võitis Eesti tippodaviskaja Risto Mätas
Firstwheel Academy võidusõidu monoratastel võitis Eesti tippodaviskaja Risto Mätas

Firstwheel Academy võidusõidu monoratastel võitis Eesti tippodaviskaja Risto Mätas

Foto:  Oleg Hartsenko
Foto: Oleg Hartsenko

Eile õhtul esitles Firstwheel F-hoone terrassil innovatiivseid elektrilisi linnasõidukeid. Sealsamas toimus ka võidusõit, mille võitis tuntud Eesti sportlane Risto Mätas, kelle jaoks oli see esimene sõit elektrilise monorattaga.

Firstwheeli toodete avatud esitlusüritusel sai proovida innovatiivseid elektrilisi monorattaid Airwheel ja Solowheel ning kaherattalist skuutrit Ninebot. Juulis Eestisse jõudnud linnasõidukeid tutvustas Firstwheel Eesti juht Lilija Tkatšenko.

Ürituse külaliste seas korraldatud monorataste võidusõidu võitis Eesti odaviskaja Risto Mätas, kes nägi ja proovis elektrilist liikurit esmakordselt. „Elektrilist monoratast proovides on tunne, nagu õpiks uuesti rattaga sõitma, kuid vaid poole tunniga saab sõidu juba nii selgeks, et on võimalik ka kiirust arendada,“ kommenteeris Lilija.

Võidusõidus osalejad said Firstwheel Academy sertifikaadi, mis annab neile õiguse sõita iseseisvalt kõnniteedel elektrilise monorattaga Airwheel ja Solowheel.

Firstwheel on startup, mis tegeleb innovatiivsete elektriliikuritega, milles kasutusel olev gürostabiliseerimissüsteem võimaldab hoida tasakaalu ja minimaliseerib kukkumisvõimaluse. Firstwheeli esinduspood asub Tallinnas Tartu maanteel 65, kus huvilised saavad liikureid proovida, rentida ja osta.

GALERII
Fotod: Oleg Hartsenko

Ei ole valitud galeriisse või galerii kustutatud.

Head Uudised GoodNews