1. Avaleht
  2. Sport
  3. FINIŠIVIDEO! Rait Ratasepp võitis Austria kolmekordse ultratriatloni
FINIŠIVIDEO! Rait Ratasepp võitis Austria kolmekordse ultratriatloni

FINIŠIVIDEO! Rait Ratasepp võitis Austria kolmekordse ultratriatloni

Foto: Siret Saarsalu

Ultratriatleet Rait Ratasepp vormistas oma suurepärase treeningvormi võimsaks tulemuseks – ta sai kaela Austria kolmekordse ultratriatloni MK-etapi kuldmedali. Sportlasel kulus 11.4 km ujumiseks, 540 km rattasõiduks ja 126.6 km jooksuks aega 32 tundi, 57 minutit ja 1 sekund. 53 minutit ja 49 sekundit hiljem finišeeris teisena Ratasepa põhikonkurent Richard Jung.

Kuigi rajal oli kokku 28 osalejat, toimus võistluse alguses peamine mõõduvõtt Ratasepa ja aastaid tema põhikonkurendiks olnud sakslase Richard Jungi vahel. Ratasepp juhtis ujumist kuni neljanda kilomeetrini. Pärast mõnesekundilist joogipausi kasutas Jung võimalust ning sai liidripositsioonile, mille Ratasepp ca 9. kilomeetriks endale tagasi võttis. Mehed ujusid külg-külje kõrval lõpuni välja ja lõpetasid ujumise üheaegselt. Ratasepp tuli veest välja ajaga 3:19:40.

Esimeses vahetusalas näitas Jung oma kiirust ning asus pedaalima Ratasepa ees. Kui 200st ringist (üks ring 2.94 km) oli sõidetud 26, alustas eestlane oma liidripositsiooni kinnitamist. Kui võisteldud oli juba 9.5 tundi, oli Ratasepa edu Jungi ees enam kui 13 km. Ratasepp hoidis rattarajal tempot lõpuni välja, et kindlustada endale maksimaalne edumaa. Distantsi läbimiseks kulus mehel 15 tundi, 42 minutit ja 10 sekundit.

Kuigi jooks on eestlase tugevaim distsipliin, siis ei tulnud see kergelt. Eriti teine maraton. Maksimumi peal tehtud ujumine ja rattasõit võtsid suure osa energiast ja lõõmav päike ei teinud olukorda kergemaks. Kui Ratasepal oli joosta jäänud veel vaid poolmaraton, liitus tema jooksuga ka seitse ringi tagapool olev Jung. Üksteist toetades joosti nii mõnigi ring. Nagu alati, täitis Ratasepp endale seatud eesmärgi – läbida rada jooksusammul. Meie ultratriatleet läbis 126.6 km ajaga 13:55:11.

Austria 3-kordse ultratriatloni MK-etapp ja sellele vahetult järgnev 3-kordse ultratriatloni MM-etapp Saksamaal on Ratasepa jaoks olulised võistlused enne hooaja põhikatsumust, mille ta korraldab endale ise. 23. septembril alustab eestlane ennekuulmatu ettevõtmisega. Nimelt võtab ta esimese sportlasena maailmas Fuerteventura rasketes tingimustes ette 20-kordse ultratriatloni. Katsumuse raames tuleb tal 20 järjestikusel päeval läbida iga päev 3.8 km ujumist, 180 km ratast ning 42.2 km jooksu. 20 päeva peale läbib mees 76 km ujudes, 3600 km rattal ning 844 km joostes.

Loe lähemalt, miks Ratasepp sellise erakordse katsumuse ette võtab ning toeta mahuka eelarvega katsumuse edukat korraldamist sportlase veebilehel www.raitratasepp.ee. Kõigi toetajate vahel loositakse välja mitmeid auhindu ultratriatleedi koostööpartneritelt. Toetajate nimed kantakse fännisärgile ja põhikatsumuse saateautole.

Ratasepa tegemistele saab kaasa elada Facebooki fännilehel ja Instagramis. Vaata 3-kordse ultratriatloni tulemusi võistluse kodulehelt.

Rait Ratasepa hooaja suurpartnerid on Ferroline Grupp, Škoda Tallinn, Saku ja Fuerteventura spordikuurort Playitas.

VAATA VIDEOT FINIŠIST!

Head Uudised GoodNews