1. Avaleht
  2. Sport
  3. Korvpall
  4. ESMAKORDSELT EESTIS! Maineka CEV Cup`i naiskondade kohtumine Kohilas viib Eesti suurele võrkpallikaardile
ESMAKORDSELT EESTIS! Maineka CEV Cup`i naiskondade kohtumine Kohilas viib Eesti suurele võrkpallikaardile

ESMAKORDSELT EESTIS! Maineka CEV Cup`i naiskondade kohtumine Kohilas viib Eesti suurele võrkpallikaardile

MaailmEuroopa naiste võrkpalli karikasari, tugevuselt 2. liiga CEV Cup, alustab mängudega 28. oktoobril, mil võistlema asub 32 naiskonda üle Euroopa ning juba avapäeval kohtub Kohila Võrkpalliklubi Sloveenia suuruselt teise linna Maribori klubi Nova KBM Branik. Vastasklubi on 13-kordne Sloveenia meister ja 14-kordne karikavõitja, see on komplekteeritud väga tugevalt, 4 mängijat on eelmise aasta juunioride EM hõbemedalistid ning mitmed on naiste rahvuskoondise liikmed.

Mängitakse üks mäng kodus, teine võõrsil, geimide ja punktide võrduse korral saab otsustavaks “kuldne geim”.  Võitjad pääsevad kaheksandikfinaali, kaotajad jätkavad järgmises liigas ehk Challenge Cup`is.

“Mängu ülekanne on nähtav kogu Euroopas, seega oleme oma väikese Kohilaga suurel võrkpallikaardil,” ütleb Kohila Võrkpalliklubi naiskonna abitreener Ingrid Kangur.

Eesti klubi osaleb CEV CUP-il esmakordselt naiste võrkpalli ajaloos. Kohila Võrkpalliklubi on tulnud kahel viimasel aastal nii Eesti kui ka Baltikumi meistriks, edasiminek kõrgematesse liigadesse oli mängijate arengu seisukohalt asjade loogiline käik.

“Kohila naiskonna komplekteerimisel oli esimesest aastast alates põhimõte, et paljud mängijatest peavad olema enda klubi kasvandikud, kes saavad areneda kogenud ja tugevate mängijatega koos treenides ning mängides, saades niimoodi parimad võimalikud väljavaated edasiseks liitumiseks välismaa klubidega,” räägib abitreener Ingrid Kangur.

“Eurokarikaga liitumine tähendab mängu mitu korda kõrgemas klassis kui seni, ja et seal maksimaalselt hästi hakkama saada, tuli vaadata piiri tagant lisajõudu. Esialgu piirdusime ühe ukrainlannaga, kuid septembris seoses nurgaründaja Merilin Salbeni vigastusega tuli värvata ka teine. Kohilal on see esmakordne kogemus mängida välismängijatega, siiani on sujunud kõik väga ladusalt. Mängijad on sulandunud hästi võistkonda, nad on hästi töökad, harjutavad tõelise pühendumisega, on mõlemad väga meeldiva iseloomuga ning mänguliselt võimekad.”Kohila VK naiskonda kuulub 16 mängijat, esimeseks mänguks koduväljakul on neist üles antud järgmised: Kertu Laak (1), Julija Mõnnakmäe (3), Hanna-Loore Õunpuu (4), Laura Parts (5), Marie Aasorg (6), Iryna Brezgun (7), Karmen Mereküla (8), Kateryna Dudnikova (10), Katleen Kangur (13), Pille Vahtra (14), Eliisa Peit (15) ja Nette Peit (16).

Kohila

Kohila naiskonna peatreener on Peeter Vahtra, abitreener Ingrid Kangur. Naiskonna ja klubi esindajad on Fredi Kostikov ja Paul Piirmets, statistik on Mihkel Sagar. Kogu ettevalmistust hoiab kontrolli all  Eesti Võrkpalli Liidu projektijuht Robin Ristmäe. Kohtunike tööd koordineerib Mati Koorep ja võistluspäeva juhib Neeme Kuuskmaa. Supervisior on Leif Sonnesen Taanist, peakohtunik Lars Rydland Norrast ja teine kohtunik on Kenneth Aro Soomest.

Kohila Võrkpalliklubi tänab Kohila Vallavalitsust, kellega koostöös on saanud võimalikuks tippvõrkpall Kohilas, suur aitäh samuti Kohila Gümnaasiumile, Kohila Spordikompleksile ja kõikidele toetajatele, kes on pannud selle ürituse õnnestumisele õla alla.

Ajakava kohta niipalju, et piletimüük algab kell 16.30, võistkonnad alustavad soojendust kell 17.00 ja võitluslik mäng saab alguse 18.00. Kell 20.00 jätkub suur spordipidu Kohila Gümnaasiumi aulas, kus esineb Karl Erik Taukar. Pileteid sellele kontserdile on piiratud hulk.

Head Uudised GoodNews