1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ergo ootab noorsportlaste taotlusi stipendiumiteks
Ergo ootab noorsportlaste taotlusi stipendiumiteks

Ergo ootab noorsportlaste taotlusi stipendiumiteks

ERGO kindlustusselts avas taotlusvooru noorsportlase stipendiumile. Juba neljandat aastat järjest jagatakse noorsportlaste vahel stipendiumeid koguväärtusega 25 000 eurot.

ERGO juhatuse liikme Tarmo Kolli sõnul on väga oluline toetada just noori sportlasi. Nad katkestavad tihti oma sportlaskarjääri põhjusel, et üleminekul täiskasvanute võistlusklassi tuleb sportimist ise finantseerida.

„Eelmise aasta stipendiaatide hulgas oli mitmeid, kes astusid suure sammu maailma tipule lähemale,“ rääkis Eesti Olümpiakomitee spordidirektor Martti Raju. Näiteks aerutaja Joosep Karlson saavutas MM-il 11. koha. Märkimisväärne on kindlasti ka fakt, et Joosep on ainuke Eesti aerutaja, kes kvalifitseerus 2019. aasta EM-ile Minskis.

Stipendiumile on oodatud kandideerima kõik 18–25-aastased (k.a) sportlased. Stipendium on suunatud pühendunud noorte sporditee jätkamise toetuseks ning mõeldud treening- ja võistluskulude või spordivahendite soetamise katteks. Stipendiumit võib taotleda sportlane või tema nõusolekul treener, juhendaja, kool, spordiklubi või spordialaliit.

Taotluste esitamise tähtaeg on 2. aprill. Lõpliku otsuse teeb hindamiskomisjon. Stipendiumi saajad kuulutatakse välja hiljemalt 30. aprillil.

Eelmisel aastal said stipendiumi:

Aksel Nõmmela, jalgrattasport

Erika Kirpu, vehklemine

Johann Poolak ja Marko Laius, sõudmine

Joosep Karlson, aerutamine

Kristjan Koll, suusatamine

Mai Narva, male

Margaret Markvardt, ujumine

Marten Liiv, kiiruisutamine

Robin Nool, kergejõustik (teivashüpe)

Saskia Alusalu, kiiruisutamine

Head Uudised GoodNews