1. Avaleht
  2. Sport
  3. ERGO noorsportlase stipendiumi pälvisid sel aastal 11 sportlast
ERGO noorsportlase stipendiumi pälvisid sel aastal 11 sportlast

ERGO noorsportlase stipendiumi pälvisid sel aastal 11 sportlast

ERGO Insurance SE annab viiendat aastat järjest välja noorte sportlase stipendiume, jagades sel aastal välja 25 000 eurot. Tänavu laekus konkursile 65 taotlust, mille seast stipendium määrati üheksale individuaalala sportlasele ja ühele paarile.

„Stipendiaatide seast leiab Eesti meistritiitlite ja rekordite omanikke, Euroopa meistrivõistluste ja maailmameistrivõistluste etappide võitjaid, samuti Eesti koondiste liikmeid ning olümpia kvalifikatsioonile pääsenuid,“ ütles hindamiskomisjoni töös osalenud ERGO kindlustuse juhatuse liige Marek Ratnik.

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa sõnul on kõigil valituks osutunud sportlastel potentsiaali lüüa läbi tipptasemel. „On tähelepanuväärne, et need noorsportlased on teinud tegusid juba täiskasvanute konkurentsis, kuid tippu jõudmiseks vajavad nad täiendavat tuge, tunnustamist ja tähelepanu. ERGO noorsportlase stipendium aitab kaasa sellele, et meie andekamate noorte üleminek täiskasvanute sporti kulgeks võimalikult sujuvalt,“ ütles ta.

Tänavu pälvisid 2500 euro suuruse stipendiumi:

Karl Erik Nazarov – kergejõustik
Regina Oja – laskesuusatamine
Lilian Turban – kergejõustik
Kregor Zirk – ujumine
Tormis Laine – mäesuusatamine
Henri Roos – murdmaasuusatamine
Eva-Lotta Kiibus – iluuisutamine
Greta Jaanson – sõudmine
Heleene Hollas ja Liisa Soomets – rannavõrkpall
Taavi Valter Taveter – purjetamine

„Kandidaatide hulgas oli mitmeid, kelle eesmärk on esindada Eestit olümpiamängudel. Meie omakorda soovime toetada talentide ettevalmistust, osalemist võistlustel ning ka taastumis- ja ettevalmistusprotsessi,“ lisas ERGO esindaja.

Hindamiskomisjoni töös osalesid pika tippsportlase karjääriga spordiekspert Allar Levandi ja EOK spordidirektor Martti Raju ning ERGO esindajad Marek Ratnik, Alo Alunurm ja Erko Makienko.

Viiendat aastat väljaantav ERGO noorte sportlaste stipendium on suunatud pühendunud noorte sporditee jätkamise toetuseks ning mõeldud treening- ja võistluskulude või spordivahendite soetamise katteks. Tänavu laekus enim avaldusi järgmiste spordialade esindajatelt: jalgrattasport, ujumine, kergejõustik, suusatamine, sõudmine ja aerutamine.

Head Uudised GoodNews