1. Avaleht
  2. Sport
  3. RAADIO ELMAR I Ergo Metsla trennidega alustamisest: kõige paremad motivaatorid on positiivses mõttes eeskuju ja saavutused
RAADIO ELMAR I Ergo Metsla trennidega alustamisest: kõige paremad motivaatorid on positiivses mõttes eeskuju ja saavutused

RAADIO ELMAR I Ergo Metsla trennidega alustamisest: kõige paremad motivaatorid on positiivses mõttes eeskuju ja saavutused

Raadio Elmari hommikujutus käis külas Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu president Ergo Metsla, kes ütles, et aastavahetuslubadused imesid ei loo. Tegelikult peaks see mõte enese liigutamisest olema kogu aeg. Aga esimene samm on peas läbi mõelda, et hakata nüüd liigutama. “Eriti praegu, kui elektri ja gaasi hinnad on kõrgel. Ei ole mõtet kodus istuda ja stressata, kuidas ma hakkama saan,” märkis ta.

Trenni mine just nii

Metsla sõnul tasub esimesena asjana lihtsalt minna kas spordisaali või välijõusaali. Riidesse panna ja välja minna! Teha kasvõi kuni tunnine jalutuskäik. See on kahtepidi hea – vähendab vaimset stressi ja aitab end liigutada.

Ta lisas, et oma peas tuleb panna end valmis selleks, et me ei tee sporti, vaid a) me võitleme vananemisega või b) me saame tasuta ja retseptita ravimi, mis meie tervist korras ja immuunsust üleval hoiab.

Väljakutsed aitavad motivatsiooni hoida

Aasta alguse tuhin läheb aga tihti pealt ja statistika näitab, et vaid 7% inimestest täidab oma uue aasta lubadused. Metsla sõnas, et motivatsioon on meie sisemine asi.

“Kõige paremad motivaatorid on positiivses mõttes eeskuju ja saavutused, negatiivses mõttes surmahirm ja maksud. Kõik need kokku panevad aju selle soovi suunas tööle,” nentis ta.

Ta andis nipi, mis aitab end motiveerida ja tekitab harjumuse – selleks on igasugused väljakutsed. Ta tõi välja ühe konkreetse väljakutse, mida ta on ise teinud ja mis sobib nii noortele kui vanadele.

  • Alustage 100 küki väljakutsega!
  • Tehke 100 päeva järjest kükke
  • Esimesel päeval ühe küki, sajandal päeval 100

Metsla tõdes, et muidugi tundub 100 kükki alguses palju, aga 100. päevaks on kükke tehtud juba kolm kuud. Ja kui sa selle tsükli läbi teed, tekib harjumus ja motivatsioon end vormis hoida juba iseenesest.

KUULA RAADIO ELMARI INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews