1. Avaleht
  2. Sport
  3. EOK kuulutas välja sportlaste haridusstipendiumite konkursi
EOK kuulutas välja sportlaste haridusstipendiumite konkursi

EOK kuulutas välja sportlaste haridusstipendiumite konkursi

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Eesti Olümpiakomitee (EOK ) ning haridus- ja teadusministeerium avasid haridusstipendiumite konkursi uue vooru, stipendiumi saavad taotleda nii praegused kui ka endised tippsportlased oma kõrg- ja kutseharidusõpingute toetamiseks.

Kuni 1000-eurosele stipendiumile saavad kandideerida praegused ja endised tippsportlased, kes on vähemalt kolmel aastal kuulunud Eesti rahvusmeeskonda, teatas EOK BNS-ile. Endised sportlased kvalifitseeruvad juhul, kui on lõpetanud oma karjääri viimase viie aasta jooksul või on kaks aastat töötanud treeneri või spordiametnikuna.

EOK presidendi Neinar Seli sõnul tuleb kõrgkoolis ja kutseõppeasutuses omandatud teadmisi ja oskusi kõrgelt hinnata. „Enamasti on tippsport noore inimese tegevusala, kuid pärast sportlaskarjääri lõpetamist läheb elu edasi. Haridus aitab tavaelus kohaneda,“ ütles Seli.

Haridusstipendium on osa EOK ning haridus- ja teadusministeeriumi noorsportlaste treeningtoetuste ja tippsportlaste koolitoetuste koostööprojektist. Stipendiumikonkurss toimub kaks korda aastas ja stipendiumifond on aastas kokku 60 000 eurot.

Avalduste esitamise tähtaeg on 25. veebruar.

Mullu said stipendiumi 69 sportlast kokku 60 989 euro väärtuses.

Head Uudised GoodNews