1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. EKSKLUSIIVNE INTERVJUU! Tais treeninud Andra Aho valmistub heitlusteks MM-il
EKSKLUSIIVNE INTERVJUU! Tais treeninud Andra Aho valmistub heitlusteks MM-il

EKSKLUSIIVNE INTERVJUU! Tais treeninud Andra Aho valmistub heitlusteks MM-il

IMG_4785Veebruaris saati Taimaal Phuketi saarel treeninglaagris oma oskusi lihvinud Eesti esiamatsoon Andra Aho sõitis Rootsi, kus juba neljapäeval, 19. mail algavad kümnepäevased taipoksi maailmameistrivõistlused. Sealt loodab Andra ära tuua kulla, ennekõike aga teha läbi mitmeid asjalikke võitlusi taipoksi naisparemikuga. Intervjuu on pärit tema viimastelt päevadelt Tais, kuhu neiu pärast suurvõistlust naaseb.

Kuidas on möödunud ettevalmistus Tais treenides? Milline su päev Tais välja näeb?

Ettevalmistus on olnud väga hea. Treenisin Phuketil AKA Thailand-nimelises klubis kaks korda päevas, mõlemad trennid olid üldiselt 2,5 tundi pikad, mille alguses jooksin soojenduseks pool tundi. Viimastel nädalatel asendasin osad hommikused trennid järve ümber jooksudega, mille sees tegin ka intervallspurte. Enesetunne ja vorm on väga head.

Millised on kodumaalt eemal treenimise plussid ja miinused?

Kuna mulle endale on kõige südamelähedasem just taipoks, siis minu arvates ongi kõige suurem pluss võimalus õppida klassikalist taipoksi oma ala tõelistelt proffidelt. Trennide ülesehitus ja toimimine on hoopis teine kui Eestis, trenn kestab 2,5 tundi, ning lisaks on igas trennis kohapeal umbes 10 treenerit. Loomulikult on suur pluss ka mõnusalt soe ilm. Kodumaalt eemal treenimise miinuseid ma eriti ei näegi, kui, siis see, et lähedased on kaugel, kuid just treenimise, tutvuste ja kogemuste kohapealt on välismaal treenimine suur-suur pluss.

Mida ootad kõige enam Rootsi MM-il? Kui pingerikas sealtvõistlus formaat sinu jaoks on?

Ootan ikka kulda. Hetkel olen pigem põnevil ja lähen huviga võistlustele vastu. Tööd on kõvasti tehtud ja annan endast parima, saagu mis saab.

Millal kodumaale naased? 

Peale võistlusi sõidan kuuks ajaks tagasi Phuketile ja Eesti naasen 24. juunil.

Monika Kuzmina, Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews